ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους-Μυκηνών: Κοκορομαχία για τα σχολικά κτίρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 π.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση Άργους-Μυκηνών
Κατά την προεκλογική περίοδο φαίνεται ότι ενοχλείται ιδιαίτερα ο Δήμαρχος (ο οποίος είναι και εκ νέου υποψήφιος) όταν ζητούνται στοιχεία συγκεκριμένα για πολύ σοβαρά θέματα της καθημερινότητας των δημοτών.

Προχτές μέσω Δελτίων Τύπου ξέσπασε (για προεκλογικούς εντυπωσιασμούς), ακόμη μία στείρα αντιπαράθεση μεταξύ Μαλτέζου και Καμπόσου, με θύματα τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που αφορά τα σχολεία του Δήμου Άργους Μυκηνών ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Κάνουν πως δε καταλαβαίνουν ότι και οι δύο και οι πολιτικές που εξυπηρετούν, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση των σχολικών κτιρίων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας. Και οι δύο, εδώ και πολλά χρόνια είναι στη δημοτική και περιφερειακή διοίκηση και δεν έκαναν απολύτως τίποτα, είτε ως δήμαρχος ο ένας ή ως αντιπεριφερειάρχης, δημοτικός–περιφερειακός σύμβουλος ο άλλος…

Όχι μόνο τα ξέρουν λοιπόν, αλλά είχαν και την ευθύνη να τα λύσουν.. Η αδράνειά τους δείχνει δύο πράγματα: α) Γνώριζαν και αδιαφόρησαν οπότε η ευθύνη βαραίνει και τους δύο απόλυτα και β) Υποκρίνονται ότι δε γνώριζαν ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα οπότε είναι ανίκανοι να εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες διεκδικώντας τη θέση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών.

Έχουν το θράσος να κοκορομαχούν για το σοβαρό αυτό πρόβλημα και στην ουσία αφήνουν ξανά άλυτο το ίδιο το πρόβλημα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κοροϊδεύουν προεκλογικά και να αποπροσανατολίζουν.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωρίζουν τα χρόνια προβλήματα των σχολικών κτιρίων και την απουσία ελέγχων στατικής επάρκειας και επομένως την επικινδυνότητα των σχολικών κτιρίων και κανείς δεν απαντάει στα σοβαρά ερωτήματα που τους έχει θέσει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επανειλημμένα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει το πρόβλημα, έχει κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις αλλά δυστυχώς ο αυταρχισμός και η υπεροψία του δημάρχου δεν επέτρεψε να δοθεί λύση. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στα 4 χρόνια δεν συζητήθηκαν ποτέ θέματα σχολικής στέγης στο δημοτικό συμβούλιο, παρόλες τις επερωτήσεις και τις παρεμβάσεις μας.

Απαιτούμε:

Να γίνει άμεσα προσεισμικός έλεγχος όλων των παλαιών σχολικών κτιρίων με όλες τις φάσεις. Το έχουμε ζητήσει άλλωστε και με έγγραφο μας.

Να γίνει μελέτη στατικής επάρκειας σε όλα τα σχολικά κτίρια που δεν έχουν, ειδικά σε αυτά με ζητήματα. Π.χ. στο Σχολείο της Ν. Κίου η μελέτη ανατέθηκε και καρκινοβατεί από το 2020 με ευθύνη του Δήμου και φέτος δόθηκε παράταση μέχρι το 2024!!!

Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), να συμπληρωθούν οι φάκελοι των σχολείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (6Ο Δημοτικό Σχολείο Άργους) και να επισκευαστούν τα κτίρια όπου κρίνεται αναγκαίο. 

Και για όσους λένε ότι αυτά δεν γίνονται, τους θυμίζουμε ακόμα μια φορά το παράδειγμα της Πάτρας και της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ως δημοτική αρχή προχώρησε από το 2021 σε πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΑΣΠ. Αυτά λοιπόν δεν έγιναν και δε γίνονται από τις δημοτικές αρχές που στηρίζονται από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ διότι η ανάπτυξη τους υπηρετεί την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και σαν δημοτική αρχή ήταν, είναι και θα είναι στήριγμα στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, στις λαϊκές ανάγκες και όχι στα συμφέροντα των λίγων.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός των γονέων με ψεύτικες υποσχέσεις «αρμοδίων» για τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία στα οποία φοιτούν τα παιδιά μας, αλλά και οι κάθε τύπου εκβιασμοί προς τα Συλλογικά όργανα που εκπροσωπούν τους γονείς εν μέσω της προεκλογικής περιόδου…

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Για να υπερασπιστούμε από καλύτερες θέσεις τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των ανέργων , της νεολαίας.

Γιατί περισσότεροι Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι στήριγμα στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα!

Xάρης Μακρής
Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τη Λαϊκή Συσπείρωση Άργους-Μυκηνών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ