ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Παναγιώτης Μήτσουλας: Τα άτομα με αναπηρία δεν επιθυμούν να είναι αντικείμενα οίκτου και φιλανθρωπίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. | | |
Παναγιώτης Μήτσουλας
Με το πέρασμα των χρόνων αυτό που διαφέρει σε κάθε κοινωνία είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αναπηρία. Η κάθε αντίληψη συνεπάγεται και διαφορετική προσέγγιση και συμπεριφορά απέναντι στα άτομα αυτά. 

Παρατηρούμε αρκετούς οδηγούς που παρκάρουν μπροστά σε ράμπες, σε διαβάσεις ακόμα και πάνω σε πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα όσο και άριστα να είναι κατασκευασμένα, να καταστρέφονται και να μην είναι πλέον τόσο λειτουργικά τόσο για τα άτομα με αναπηρία όσο και για τα εμποδιζόμενα άτομα ( ηλικιωμένους, γονείς με παιδικά καρότσια, άτομα με προσωρινό τραυματισμό κ.α. ) 

Υπάρχει μια αλυσίδα, η αρχή της είναι στο δικαίωμα της αυτόνομης πρόσβασης στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην απασχόληση, στην διασκέδαση, στην κοινωνική πολιτιστική και πολιτική ζωή.

Τα άτομα με αναπηρία δεν επιθυμούν να είναι αντικείμενα οίκτου και φιλανθρωπίας, αλλά άτομα με πλήρη και ίσα δικαιώματα, επιθυμίες και ανάγκες δηλαδή ενεργοί πολίτες με ίσες ευκαιρίες. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να βάλουμε τα άτομα αυτά στο δημόσιο διάλογο καθώς γνωρίζουν και βιώνουν τα εμπόδια και τις διακρίσεις.

Η επιστήμη εξελίσσεται, η τεχνολογία εξελίσσεται, η δύναμη του internet απλώνεται, οπότε γινόμαστε δέκτες πληροφοριών και γνώσεων, οπότε η νομικά κατοχυρωμένη πρόσβαση και οι ευκαιρίες σε όλους τους τομείς του κοινωνικού ιστού μπορούν να υλοποιηθούν μέσω χρηματοδοτήσεων των διαρθρωτικών ταμείων.

Δεν υφίσταται δικαιολογία για κοινωνικό αποκλεισμό…

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠΑ ΒΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ
Εκλεγμένο μέλος της ΕΣΑΜΕΑ & ΕΟΚΑ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Αλλαγής Πορείας του Δημήτρη Καμπόσου
Μήτσουλας Παναγιώτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ