ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σε ετοιμότητα για το Φθινόπωρο η Πολιτική Προστασία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 π.μ. |
χωματουργικό μηχάνημα
Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις ενέργειες οι οποίες -στο πλαίσιο της Πολιτικής Προτασίας- έχουν ήδη γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών συγκάλεσε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από τις 5 Π.Ε. και την έδρα, εξετάστηκε αναλυτικά η κατάσταση σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και διαπιστώθηκε ότι αναλογικά με τις χρηματοδοτήσεις που είχε στη διάθεσή της η Περιφέρεια έχει επιτελεστεί σημαντικό έργο όσον αφορά σε προληπτικές ενέργειες πολιτικής προστασίας, με παρεμβάσεις στα πλέον επικίνδυνα σημεία κάθε Ενότητας.

“Υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο ποταμών, χειμάρρων, ρεμάτων σε πολλά σημεία του οποίου έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις, με σκοπό να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες επιπτώσεις από μεσαίας ή ισχυρής έντασης φαινόμενα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας μετά τη σύσκεψη.

“Είμαστε σε ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση” τόνισε ο Π. Νίκας, ο οποίος ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως κανένα έργο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ακραίας έντασης φαινόμενα, προσθέτοντας ότι αν εκδηλωθούν τέτοια θα συγκαλείται αμέσως το ΣΟΠΠ της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Πελοπόννήσου κάλεσε τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να επικοινωνήσουν άμεσα με τους δημάρχους στην κάθε Π.Ε. προκειμένου οι δήμοι να προβούν -όπου δεν το έχουν κάνει ήδη- σε παρεμβάσεις, όπου αυτές χρειάζονται, στις εντός σχεδίου πόλης περιοχές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ