ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Επιχείρηση για την ανέλκυση του ιστιοφόρου που κάηκε από κεραυνό στο Πόρτο Χέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. | | |
πλοι που έχει βουλιάξει
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές της Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου για περιστατικό πυρκαγιάς σε ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Κροατίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον όρμο Πορτοχελίου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενεργοποιήθηκε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, καταδυτικό συνεργείο, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ερμιονίδας καθώς και το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας.

Οι επτά επιβαίνοντες του ιστιοφόρου επιβιβάστηκαν στη βοηθητική λέμβο και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Πορτοχελίου, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε στο σκάφος, σύμφωνα με δήλωση των επιβαινόντων, οφείλεται από πτώση κεραυνού .

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος, όπου διαπίστωσε ότι η φωτιά έσβησε με τον κυματισμό της θάλασσας και τη δυνατή βροχόπτωση και το ιστιοφόρο βυθίστηκε, ενώ με τη βοήθεια του καταδυτικού σκάφους και τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για τυχόν διαρροή πετρελαιοειδών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ενώ ορίστηκε εταιρεία προκειμένου λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και για την άμεση ανέλκυση του τμήματος του εν λόγω σκάφους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ