ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Έργα Προτεραιότητας - Πολιτική Προστασία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:45:00 π.μ. | |
Κώστας Γκόνης
Διαχρονικά στις μεγάλες φυσικές καταστροφές σεισμούς πλημμύρες πυρκαγιές η κυβερνητική προπαγάνδα εστιάζει στην ατομική ευθύνη και προφύλαξη χρησιμοποιώντας διάφορα σποτ και δίνοντας αρκετά χρήματα για τη δημιουργία τους.

Έτσι όμως πρέπει να είναι τα πράγματα;

Φταίνε οι πολίτες που κάηκαν στο Μάτι,οι πολίτες που πνίγηκαν στη Μάντρα, οι άνθρωποι που κάηκαν στο δάσος της Δαδιάς, οι Θεσσαλοί που πνίγηκαν στην πρόσφατη πλημμύρα ;

Κυβέρνηση , περιφέρεια και δήμοι συνένοχοι στην ανυπαρξία της πολιτικής προστασίας.

Υποστελεχωμένη πυροσβεστική, ανύπαρκτη δασοπροστασία- αντιπυρικές ζώνες, ανεξέλεγκτα χόρτα, σκουπίδια.

Για την αντισεισμική προστασία και τους προσεισμικούς ελέγχους ακολουθείται η ίδια τακτική της υποχρηματοδότησης.

Η υπάρχουσα κατάσταση στο δήμο Ναυπλιέων

Στα σχολεία του δήμου δεν έχει γίνει ουσιαστικός και σωστός προσεισμικός έλεγχος παρόλο ότι τα περισσότερα έχουν κτιστεί σύμφωνα με παλιότερους οικοδομικούς κανονισμούς .

Αλλά δεν είναι μόνο τα σχολεία είναι και τα δημόσια κτίρια και όλα εκείνα τα κτίρια της παλιάς πόλης που έχει αλλάξει η χρήση τους, από οικίες σε μαγαζιά ή ξενοδοχεία κι έχουν υποστεί παρεμβάσεις.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου απουσιάζουν παντελώς τα αντιπλημμυρικά έργα. Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν διεκδίκησε καμία προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια για τον καθαρισμό υδατορεμάτων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.

Για τα σπίτια και την περιουσία του λαού δεν ενδιαφέρεται κανείς τους, και δεν θα ενδιαφερθούν αν δεν τους αναγκάσουμε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατάγγειλε τις ελλείψεις σε μέτρα πολιτικής προστασίας στα τεχνικά προγράμματα του δήμου στα δημοτικά συμβούλια και ενημέρωσε τους δημότες με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ

25-1-20 : «Δελτίο τύπου για το τεχνικό πρόγραμμα 2020 του Δήμου Ναυπλιέων»

http://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2020/01/2020.html

23-1-22 : «Προϋπολογισμός 2022. Βαρίδι για το λαό και χαμηλών προσδοκιών.»

http://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2022/01/2022.html

20-3-23:ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ»

http://laikisispeirosiarg.blogspot.com/2023/03/blog-post_20.html

Η Θέση μας

Είναι αυτονόητο ότι για να αντιμετωπιστεί σωστά ένα οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να έχουν ληφθεί μέτρα από πριν, να υπάρχουν υποδομές αλλά και όταν εμφανιστεί να διατίθενται αποφασιστικά οι υπάρχουσες δυνάμεις, αποτελεσματικά.

Δεν είναι “μονόδρομος” να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε τον υπόλοιπο χρόνο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως “κανονικότητα” να βρίσκεται κάθε τόσο ο λαός στο έλεος των καιρικών φαινομένων, όπως θέλουν να μας πείσουν η κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια. Υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες έγκαιρης πρόβλεψης, αλλά και προστασίας του λαού. Το πρόβλημα είναι η διαχρονική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία ως “περιττό κόστος”, ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο.

Επομένως για να μη θρηνούμε κάθε χρόνο θύματα είναι αναγκαίο να υπάρχουν:

· Ολοκληρωμένος σχεδιασμός που θα παίρνει υπόψη την πραγματική κατάσταση και την αλληλεπίδραση παραγόντων.

· Επαρκή μέτρα πρόληψης.

· Επαρκείς υποδομές, μέσα και εξοπλισμός για αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

· Κατάλληλο, εκπαιδευμένο και επαρκές σε αριθμό μόνιμο προσωπικό για την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, με εξασφάλιση όλων των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους. Ουσιαστική εκπαίδευση και ασκήσεων ετοιμότητας με σενάρια πολλαπλών κινδύνων.

Το πρόγραμμά μας για το δήμο

· Πραγματοποίηση ουσιαστικών ελέγχων και όχι μόνο εποπτικών όλων των δημόσιων κτιρίων, απόαρμόδιες επιτροπές με πιστοποιητικά καταλληλότητας.

· Ουσιαστικός - ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων ο οποίος θαγίνει ΑΜΕΣΑ σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια –έξοδοιδιαφυγής – πυρασφάλεια – επάρκεια σε προαύλια και χώρουςσυγκέντρωσης).

· Σύνταξη μητρώου ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.

· Επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας των σχολείων, με την ευθύνη του ΟΑΣΠ.

· Έλεγχος των χώρων μαζικής συνάθροισης της νέας γενιάς.

· Υλοποίηση προγράμματος έργων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, με διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης, όπως εκσυγχρονισμός ενός ασφαλούς επαρχιακού δικτύου και αγροτικής οδοποιίας, δίκτυα όμβριων υδάτων, γέφυρες, σημάνσεις κ.ά.

· Ενίσχυση του δήμου με εργατοτεχνικό προσωπικό, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους, καθώς και με μέσα, όπως μηχανήματα κατάλληλα για τα αντιπλημμυρικά έργα.

· Ολοκληρωμένη, ενιαία διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, που περιλαμβάνει τη σύγχρονη αντιπυρική προστασία, με κύριο βάρος στην πρόληψη και την οργάνωση των επίγειων δυνάμεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ