ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί ο Πέτρος Τατούλης "ευλογάει τα γένια του" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. |
υποψηφιος Περιφερειάρχης
Με ένα βίντεο για την παγκόσμια ημέρα γενειάδας στις 2 Σεπτεμβρίου ο Πέτρος Τατούλης έστειλε και το δικό του μήνυμα για την κατάθεση του ψηφοδελτίου.

Με ένα πανέξυπνο video, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, αποφάσισε να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα γενειάδας. Στάθηκε, λοιπόν, μπροστά στον καθρέφτη του και... ευλόγησε τα γένια του!

Δείτε το video εδώ


Η ετήσια εορτή μουσάτων και γενειοφόρων, που διεξάγεται το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Στόχος του εορτασμού είναι η προώθηση και η ανύψωση του κοινωνικού κύρους της γενειάδας.

Τα ίχνη της γιορτής χάνονται στα βάθη των αιώνων. Θρυλείται ότι οι Βίκινγκς είχαν μία ημέρα του Αυγούστου αφιερωμένη στη λατρεία της γενειάδας.

Ο σύγχρονος εορτασμός φαίνεται ότι ξεκίνησε από τις βόρειες χώρες και τα τελευταία χρόνια απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα, με την καθοριστική συμβολή του Διαδικτύου.

Ανήμερα της Παγκόσμια Ημέρας Γενειάδας (World Beard Day), το ξύρισμα δεν είναι επιτρεπτό, καθώς θεωρείται δείγμα ασέβειας προς τους γενειοφόρους. Στο Ντάσμποργκ της Σουηδίας, όποιος δεν έχει γενειάδα εξοστρακίζεται από την πόλη και αναγκάζεται να περάσει όλο το 24ωρο στο παρακείμενο δάσος. Οι γενειοφόροι, που είναι οι κυρίαρχοι στην πόλη, καίνε ομοιώματα αγαπημένων τους προσώπων, που επιμένουν να είναι «άτριχοι».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ