ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών επισκέφθηκε την Αργολίδα - Διαπίστωσε υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. | |
Σ.Κ.Λ.Ε.
Στο πλαίσιο των δράσεων του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8/9 στο Ναύπλιο συνάντηση εργασίας και δικτύωσης με τους κοινωνικούς λειτουργούς της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς που στελεχώνουν κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης του Ναυπλίου, ενώ έκανε έγγραφη παρέμβαση για την ανάγκη διόρθωσης προκήρυξης του Νοσοκομείου Ναυπλίου για θέση Κοινωνικού Λειτουργού ΠΕ σε Κοινωνικού Λειτουργού ΠΕ/ΤΕ.

Ειδικότερα, το Π.Τ. μαζί με εκπρόσωπο της κεντρικής διοίκησης του ΣΚΛΕ επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με Κ.Λ. από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ναυπλίου καθώς και την διοικητική διευθύντρια του νοσοκομείου Ναυπλίου για την προκήρυξη, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αργολίδας, το Κέντρο Κοινότητας Ναυπλίου και το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ το μεσημέρι συναντήθηκαν με Κοινωνικούς Λειτουργούς από την εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες της Π.Ε. Αργολίδας.

Τα σημαντικότερα θέματα που αναδείχθηκαν από τις συζητήσεις αφορούσαν κυρίως στην υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, στην ανάγκη μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση, στους Δήμους και τα πρωτοδικεία, στην ανάγκη θέσπισης καθηκοντολόγιου προκειμένου να αποφεύγεται η αντιποίηση επαγγέλματος και οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων , στην ανάγκη διεύρυνσης του δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών και τέλος στην ανάγκη επιμόρφωσης, εποπτείας και εκπαιδευτικής υποστήριξης των συναδέλφων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του ΠΤ να προωθήσει τους προβληματισμούς αυτούς στην κεντρική διοίκηση και να διερευνηθούν τρόποι ανάδειξης τους τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και κεντρικό μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Έκ του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ