ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Πέτρος Τατούλης: Δημιουργούμε ισχυρό brand name για τα Πελοποννησιακά προϊόντα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:08:00 μ.μ. | |
ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Συνεχίζοντας το δημόσιο διάλογο στο Σχέδιό μας για την Πελοπόννησο του 2030, σήμερα δημοσιοποιούμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για την προώθηση των ποιοτικών μας προϊόντων.


Δημιουργούμε ισχυρό brand name για τα Πελοποννησιακά προϊόντα και συνδέουμε τη γαστρονομία μας με τον τουρισμό!

Με τον Πέτρο Τατούλη και το Σχέδιο της Νέας Πελοποννήσου, επιδιώκουμε μέσω της Πελοποννησιακής γαστρονομίας μια καινοτόμα «ενδογενή ανάπτυξη» που θα βασίζεται στη σύνδεση τοπικής παραγωγής, γαστρονομίας και φιλοξενίας με όρους ποιότητας, εντοπιότητας και περιβαλλοντικής αειφορίας.

Διαβάστε αναλυτικά το Πρόγραμμά μας

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινήσαμε μαζί. Με σημαντικό έργο που έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα!

Η Πελοπόννησος παράγει μοναδικά προϊόντα τα οποία διαθέτουν αξεπέραστες γεύσεις και αρώματα, και ταυτόχρονα υψηλή διατροφική αξία.

Υποστηρίξαμε και προβάλαμε αυτά τα πλεονεκτήματα σε δεκάδες εκθέσεις γαστρονομικού και αγροτοδιατροφικού αντικειμένου και πέτυχαμε κατακόρυφη αύξηση των εξαγωγών του πρωτογενούς τομέα από την Πελοπόννησο. Μέσα στην κρίση, με την αύξηση των εξαγωγών έναντι των εισαγωγών μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου από 1,3% που ήταν σε 0,4%.

Δεν έγινε τυχαία και όλοι οι αγρότες της Πελοποννήσου έχουν αντιληφθεί το όφελος.

Δημιουργήσαμε το Καλάθι Πελοποννησιακών Προϊόντων.

Συνδέσαμε τα προϊόντα με τη γαστρονομία και τον τουρισμό της Πελοποννήσου.

Συμμετείχαμε, με τους παραγωγούς της Πελοποννήσου, αδιαλείπτως στα μεγαλύτερα διεθνή φόρα Anuga Κολωνία, Sial Παρίσι, Prowein Ντύσελντορφ, Fruit Logistica, Βερολίνο, Food Expo, Green Week, Frescon.

Προβάλαμε τα προϊόντα και τη γαστρονομία μας στο εξωτερικό με εξειδικευμένα γεγονότα στο National Geographic Λονδίνο, Schwäbisch Hall Γερμανίας, Μόσχα Αγία Πετρούπολη, Μόναχο, κα.

Δημιουργήσαμε την εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.pelopexpo.com και έντυπα υψηλής ποιότητας, με πληροφοριακό υλικό για το σύνολο των Π.Ο.Π, Π.Γ.Ε, καθώς και των λοιπών προϊόντων της Πελοποννήσου

Δημιουργήσαμε καινοτόμα mobile εφαρμογή με geolocation για όλα τα ΠΟΠ ΠΓΕ προϊόντα, τις συνταγές και τα ποιοτικά εστιατόρια της Πελοποννήσου.

Οργανώσαμε επιχειρηματικά γεγονότα στην Πελοπόννησο και καθιερώσαμε μαζί με τα Επιμελητήρια την Παμπελοποννησιακή Έκθεση η οποία λάμβανε μέρος σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Αναβιώσαμε το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου, το Αρκαδικό Πανόραμα, την Παμπελοποννησιακή έκθεση Τεγέας.

Προχωράμε μαζί. Για να κάνουμε πολλά περισσότερα στη νέα εποχή!

Επιδιώκουμε μέσω της Πελοποννησιακής γαστρονομία μια καινοτόμα «ενδογενή ανάπτυξη» που θα βασίζεται στη σύνδεση της τοπικής παραγωγής, γαστρονομίας και φιλοξενίας με όρους ποιότητας, εντοπιότητας και περιβαλλοντικής αειφορίας – μια προσέγγιση η οποία ξεπερνά τα αυστηρά όρια του τουρισμού, αλλά και της αγροτικής παραγωγής, γεφυρώνοντας τους δυο πιο δυνατούς οικονομικούς κλάδους της Πελοποννήσου.

 Δημιουργούμε το Πελοποννησιακό “Enterprise Greece” για τη διαχείριση και ανάδειξη των Πελοποννησιακών Προϊόντων και της Γαστρονομίας μας.

 Σχεδιάζουμε νέα ταυτότητα (brand) για τα προϊόντα της Πελοποννήσου και sub brand για κάθε κατηγορία προϊόντων ξεχωριστά, καθώς και ενημερωτικά ντοκιμαντέρ για τα ΠΟΠ προϊόντα της Πελοποννήσου.

 Δημιουργούμε μηχανισμό δικτύωσης μεταφοράς τεχνολογίας – προώθησης της καινοτομίας και παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα.

 Συνδέουμε την Πελοποννησιακή παραγωγή και προϊόντα της με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG).

 Δημιουργούμε σύγχρονες Συμφωνίες Αειφορίας και εμπλουτίζουμε ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, με την τοπική γαστρονομία και τα ποιοτικά προϊόντα. Ενισχύουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της αγροτουριστικής επιχειρηματικότητας και της οικονομίας του δάσους

 Αναπτύσσουμε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα το Ηλεκτρονικό Καλάθι (portal) Αγροτικών / Διατροφικών Προϊόντων Πελοποννήσου.

 Στηρίζουμε τα ώριμα cluster συνεργατικούς σχηματισμούς, όπως οι Δρόμοι Κρασιού και τα συνδέουμε με την καινοτομία και την έρευνα.

 Υλοποιούμε πακέτο δράσεων και προσκλήσεων με επίκεντρο την ενίσχυση της καινοτομίας και τη δημιουργία θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας με έμφαση τα προϊόντα και τη γαστρονομία της Πελοποννήσου.

 Επαναφέρουμε το πρόγραμμα Κουπόνια Καινοτομίας για τις παραγωγικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.

 Σε συνεργασία με εξειδικευμένα Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, δημιουργούμε το Παρατηρητήριο Προϊόντων και Γαστρονομίας Πελοποννήσου.

 Διοργανώνουμε, σε Ελλάδα και Εξωτερικό, Επιστημονικά Συνέδρια – Ημερίδες- Σεμινάρια για τη διατροφική αξία των Πελοποννησιακών Προϊόντων και της Πελοποννησιακής Γαστρονομίας, καθώς και Διεθνή Διαγωνισμό Ποιοτικών Προϊόντων και Γαστρονομίας

 Συνδέουμε τα προϊόντα και τη γαστρονομία μας με το ΕΥ ΖΗΝ, την υγεία, τη φυσική ευεξία και την ευχαρίστηση.

 Δημιουργούμε εμπειρικές γαστρονομικές διαδρομές στη βάση των προϊόντων - food paths, δρόμοι του τυριού, κα.

 Υλοποιούμε διαδικτυακή καμπάνια για τα προϊόντα και τους παραγωγούς της Πελοποννήσου, καθώς και ειδική καμπάνια για τους Έλληνες εισαγωγείς του εξωτερικού.

 Δημιουργούμε AI chatbot που θα ενημερώνει για τα προϊόντα και συνταγές της Πελοποννήσου.

 Διοργανώνουμε, διαδικτυακά, virtual εκθέσεις, b2b συναντήσεις, “Ταξίδια” Εξοικείωσης με επαγγελματίες της Πελοποννήσου.

 Υλοποιούμε προγράμματα -δια ζώσης και online- εκπαίδευσης των παραγωγών και μεταποιητών προϊόντων της Πελοποννήσου.

 Καθιερώνουμε χρηματοδοτικό εργαλείο «Πελοποννησιακή Κουζίνα» για τις επιχειρήσεις εστίασης της Πελοποννήσου, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω χρήση τοπικών προϊόντων και συνταγών, εκσυγχρονισμός τους και συμπερίληψη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ