ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: «Ποτάμια» ξανά οι δρόμοι στα Τρίκαλα - Μεγάλες ζημιές στην Αχαΐα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. | |
Η κακοκαιρία έπληξε τους κατοίκους στην περιοχή της Μαβίλη στα Τρίκαλα - Δύσκολη η κατάσταση και στον οικισμό Τρίκκη - Δραματικές εικόνες από την Φαρκαδόνα.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν για ακόμα μία φορά οι δρόμοι των Τρικάλων από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ενώ σοβαρές ζημιές προκάλεσε και η έντονη χαλαζόπτωση στην Αχαϊα.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η οδός Καλαμπάκας από το ύψος του “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ” και κάτω έχει μετατραπεί σε λίμνη (… τρίτη φορά μέσα σε 4 μήνες) με αποτέλεσμα οδηγοί να εγκλωβιστούν αναζητώντας εξόδους διαφυγής.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην οδό Πατουλιάς. Κάτοικοι μιλώντας στο trikalaola.gr ζητάνε την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων για μπάζα που χρησιμοποιήθηκαν για ενίσχυση στην κοίτη του ποταμού.

Συγκεκριμένα στην οδό Πατουλιάς ( Αγησιλάου Ζαφόλια και Λαοδικείας γωνία) πραγματοποιήθηκε η ρίψη μπαζών για να ενισχύσουν την κοίτη του ποταμού αποκόπτοντας όμως τα βρόχινα νερά να πάνε στο ποτάμι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλη η περιοχή. Οι κάτοικοι τονίζουν ότι πρέπει να πάει άμεσα μια μπουλντόζα να ανοίξει δίοδο στα νερά.

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας έπληξε και τους κατοίκους στην περιοχή της Μαβίλη στα Τρίκαλα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στον οικισμό Τρικκη με τους κατοίκους να προσπαθούν όλο το βράδυ να μην περάσει το νερό και πάλι στα σπίτια στην περιοχή, σύμφωνα με το trikalanews.gr. Mε τη συνδρομή δημοτικών υπηρεσιών, ανάμεσά τους και η δημοτική αστυνομία, τοποθετήθηκαν σακιά με άμμο στους δρόμους μπροστά από τα σπίτια ενώ οι κάτοικοι μετέφεραν τα αυτοκίνητά τους σε ψηλότερα σημεία.

Μεγάλα προβλήματα και στα ορεινά των Τρικάλων


Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα ορεινά των Δήμων Πύλης και Μετεώρων καθώς έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις βράχων και χωμάτων.

Όπως είπε στο trikaladay ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης οι σημερινές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού λόγω καταπτώσεων.

Τα μηχανήματα της περιφέρειας επιχειρούν αλλά το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο.

Αντίθετα στα πεδινά του νομού η στάθμη των νερών των ποταμών είναι σε φυσιολογικά όρια και προς στιγμήν δεν έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα, εκτός από κάποιους πλημμυρισμένους δρόμους και υπόγεια.

Δραματικές εικόνες από την Φαρκαδόνα

Ξανά χτυπημένοι από την κακοκαιρία και είναι κάτοικοι της περιοχής Φαρκαδόνας. Με την πρώτη βροχή οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης ενώ παρασέρνουν ό,τι βρούνε στο διάβα τους από τα κατεστραμμένα πράγματα των σπιτιών που ήταν συγκεντρωμένα σε σωρούς σε διάφορα σημεία στην περιοχή.

Μεγάλες ζημιές στην Αχαΐα από τη χαλαζόπτωση


Έντονα όμως ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στην Αχαϊα με την πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση να προκαλεί προβλήματα.

Το χαλάζι στην Κλειτορία Καλαβρύτων προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα καθώς και σε καλλιέργειες.

Έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου λόγω κατολίσθησης στο Αίγιο από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο με όσους βρίσκονται στην περιοχή να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα γύρω στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες λόγω της κακοκαιρίας Elias.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε πάνω από 15 τηλεφωνικές κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντλησης νερών, σύμφωνα με το tempo24. Σε αρκετές περιοχές, έπεσε και χαλάζι και εικάζεται, ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και δένδρα. Οι κεραυνικές εκκενώσεις, προκάλεσαν και εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, κάηκαν 3 φοίνικες, σε αύλειο χώρο οικίας, στο Κιάτο του δήμου Σικυωνίων. Πυρκαγιά – κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό – εκδηλώθηκε, κοντά στον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου, χωρίς δυσάρεστες εξελίξεις.

Όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, οι δήμοι και η Περιφέρεια, είναι σε αυξημένη εγρήγορση, αφού το καιρικό φαινόμενο, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ