ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Ανδριανός από τη 12η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη: Υπάρχει προσωρινός μειοδότης για τα έργα του Αναβάλου

βουλευτής Αργολίδας
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παραβρέθηκε στην 11η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης.


Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία υλοποίησης των έργων του Αναβάλου στην Ερμιονίδα. Συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της φετινής, 12ης γιορτής ροδιού, αυτού του καταξιωμένου θεσμού για την προβολή ενός από τα ποιοτικότερα προϊόντα της Αργολίδας μας.

Είναι χρέος όλων μας να συμβάλουμε στην ανάδειξη αυτών των προϊόντων, στη δημιουργία ολοένα και μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας για τους παραγωγούς μας, στη διασύνδεσή τους με τη συνολική ταυτότητα του τόπου μας, αλλά και τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την διαρκή ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, ιδίως απέναντι στα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούν μεταξύ άλλων τόσο η κλιματική κρίση, όσο και οι εκάστοτε διεθνείς συγκυρίες.

Όλοι βλέπουμε για παράδειγμα τι συμβαίνει φέτος με το λάδι, όπου οι τιμές καταναλωτή έχουν εκτοξευτεί, όμως η παραγωγή αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω της μη καρπόδεσης, και εκεί όπου υπάρχουν λίγες ελιές δεν υπάρχουν εργάτες γης με αποτέλεσμα τα μεροκάματα να είναι στα ύψη.

Σε ό,τι αφορά το ρόδι, και ευρύτερα την αγροτική παραγωγή της Ερμιόνης, το κεντρικό ζήτημα είναι βεβαίως το νερό. Και η δέσμευσή μας είναι μεταξύ άλλων να πιέζουμε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου του Αναβάλου που θα συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση του προβλήματος.

Κι επειδή ακούστηκαν διάφορα πράγματα – ότι εδώ και 50 χρόνια ακούμε Ανάβαλο και Ανάβαλο δεν βλέπουμε - πολλά από αυτά με βασικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, πιθανότατα και υπό το πρίσμα (αν θυμηθώ την περσινή εκδήλωση) των αναγκών της προεκλογικής περιόδου, προσωπικά, όπως έκανα πάντα, σας ενημερώνω και σας λέω την αλήθεια. Και μάλιστα πριν τις πρόσφατες εκλογές, σας διένειμα έγγραφο των αρμόδιων υπηρεσιών για τη δημοπράτηση του έργου.
Γιατί γνωρίζετε ότι παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της υλοποίησης του Αναβάλου για ολόκληρη την Αργολίδα. Την Πέμπτη λοιπόν συναντήθηκα για τον Ανάβαλο με τον Χρήστο Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών που πλέον έχει την αρμοδιότητα και αυτών των έργων.

Η κρίσιμη εξέλιξη για τα έργα κατασκευής του αγωγού μεταφοράς και του δικτύου διανομής του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 68.350.000 ευρώ είναι ότι έγινε ο διαγωνισμός δημοπράτησης, ήδη άνοιξαν οι προσφορές και υπάρχει προσωρινός μειοδότης.

Το πρώτο πρακτικό έχει συνταχθεί, και πλέον, βάσει της διαδικασίας πρέπει να περάσει το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα προχωρήσουν και οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Καλή λοιπόν η κριτική όταν βασίζεται στην πραγματικότητα και είναι εποικοδομητική, γιατί είναι και ένα εργαλείο που βοηθά και όλους μας να πιέζουμε αποτελεσματικότερα το κεντρικό κράτος για να προχωρήσει το έργο, όμως πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου το τι πραγματικά συμβαίνει, ποιες είναι οι διαδικασίες, ποιοι δίνουν τη μάχη γι’ αυτό το έργο και ποιοι απλώς επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Προσωπικά όπως κάνω πάντα, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά το έργο, να πιέζω για την υλοποίησή του και να σας ενημερώνω με τη γλώσσα της αλήθειας και της ευθύνης για τις εξελίξεις σ’ αυτό. Έτσι βλέπω το δικό μου χρέος, έτσι βλέπω τον καλύτερο τρόπο για να εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά αυτή την τεράστια ανάγκη, για να φέρουμε αυτό το μεγάλο έργο που θα δώσει νέα προοπτική στην πρωτογενή μας παραγωγή.

Με τις σκέψεις αυτές λοιπόν, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και στη φετινή γιορτή, και καλές αποδόσεις στους παραγωγούς μας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ