ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Πέθανε ο προπονητής του μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης σε ηλικία 78 ετών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:27:00 μ.μ. | | |
Πένθος
Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Γιάννης Ιωαννίδης, που έγραψε ιστορία ως προπονητής στο μπάσκετ.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Ιωαννίδης ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο «Ξανθός», όπως ήταν επίσης γνωστός, αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, βάζοντας την «υπογραφή» του σε μεγάλες επιτυχίες του αθλήματος.

Υπήρξε προπονητής του Άρη, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ αλλά και της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενώ είχε διατελέσει και υφυπουργός Αθλητισμού.

ΕΟΚ για Γιάννη Ιωαννίδη: Μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ, επισημαίνει η ΕΟΚ, στην ανακοίνωση για τον θάνατο του εμβληματικού προπονητή.

«Ένας άνθρωπος που έζησε στο άθλημα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως αθλητής και προπονητής και είχε καθοριστική συμβολή σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του στην Ελλάδα, έφυγε σήμερα από τη ζωή», αναφέρει η ανακοίνωση με την οποία το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος της ΕΟΚ εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντα.
 
Γιάννης Ιωαννίδης: Ο Άρης, η εθνική, ο Ολυμπιακός και η πολιτική

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Φεβρουαρίου 1945 και το μπάσκετ υπήρξε η μεγάλη του αγάπη από την παιδική ηλικία.

Έπαιξε στον Άρη, ομάδα στην οποία ξεκίνησε και τη μακρά προπονητική καριέρα, το 1978. Ακολούθησαν δύο χρόνια στη Λάρισα, το 1980 ανέλαβε την εθνική Ελλάδας και το 1982 ξεκίνησε η δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Άρη.

Με τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο ρόστερ της ομάδας, ο Γιάννης Ιωαννίδης άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ. Κατέκτησε τα πρωταθλήματα του 1979, του 1983 και πέντε συνεχόμενα από το 1985 έως το 1990 με τον Άρη.

Το 1991 πήγε στον Ολυμπιακό, όπου έγραψε ένα νέο κεφάλαιο. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα υπό την καθοδήγησή του και έφτασαν δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών έως το 1996, όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης ανέλαβε την ΑΕΚ. Με τη «βασίλισσα» έφτασε ξανά σε τελικό Ευρωλίγκας, προτού επιστρέψει στον Ολυμπιακό για μία σεζόν. Το 2002-2003 έκανε την τελευταία του «θητεία» ως προπονητής, καθοδηγώντας την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ 2003.

Ακολούθησε η ενασχόλησή του με την πολιτική. Εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά το 2004. Το 2007 ανέλαβε υφυπουργός Αθλητισμού. Έμεινε σε αυτή τη θέση έως τον Οκτώβριο του 2009, ενώ τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε ξανά το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, για ένα χρόνο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ