ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών: Συνεχίζεται η κοροϊδία στους αγρότες της Αργολίδας

Συγκομιδή ελιών
Επειδη πολύς λόγος γίνεται για την τιμή του ελαιολάδου θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε κάποια ζητήματα τα οποία ίσως πολύς κόσμος να μην ξέρει και να θεωρεί υπεύθυνους τους παραγωγούς για την αύξηση αυτή.

Κατά πρώτον πρέπει να πούμε ότι οι αυξήσεις σε λιμάσματα , ΔΕΗ, εργατικά και αλλά είναι απίστευτη και συνεχής.

Όμως το βασικό πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά δυστυχώς η απόλυτη εγκατάλειψη από το κράτος.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς πρέπει να πούμε ότι στοχευμένα το κράτος υποβάθμισε πλήρως την καλλιέργεια της ελιάς αφού σε οποιαδήποτε ζημιά, αναποδιά είτε λόγω καιρικών συνθηκών είτε λόγω ελεεινά χαμηλών τιμών δεν στήριξε τους παραγωγούς.

Τότε όμως που το λάδι αυτό το χρυσάφι της γης είχε 1.80 το κιλό δεν μίλησε κανένας.

Τότε που οι αγρότες παράτησαν τους ελαιώνες γιατί δεν είχαν ούτε να φάνε που ήταν ο ΕΛΓΑ και οι υπόλοιποι κρατικοί μηχανισμοί για να βοηθήσουν;

Λυπούμαστε αλλά για την τόσο μεγάλη μείωση της παραγωγής δεν φταίει μόνο ο καιρός αλλά η έλλειψη οργάνωσης και η παντελής απουσία των αρμοδίων φορέων.

Και ας μιλήσουμε για φέτος που η μείωση της παραγωγής είναι τεράστια λόγω ακαρπίας έχει κινηθεί κανείς να αποζημιώσει έστω και στο ελάχιστο τους παραγωγούς;

Ποιος θα καλλιεργήσει για του χρόνου;

Δεν πειράζει όταν δεν θα έχουμε λάδι ούτε για τους Έλληνες και οτι βγαίνει θα το πληρώνουν οι ξένοι για εξαγωγή τότε θα είναι αργά.

Για να δείτε τον απόλυτο εμπαιγμό μας έβαλαν να κάνουμε ενστάσεις στα εσπεριδοειδή λόγω του παγετού και εδώ και δυο χρόνια μας δουλεύουν και τελικά δεν εχουν αποζημιώσει κανέναν.
Χαμένοι από τέτοιες ενέργειες είμαστε όλοι και όχι μόνο ο αγροτικός τομέας.

Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ