ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Αυτόνομη Ιατρική Αργολική Συσπείρωση: Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. |
Παλαιστινιακή σημαία
Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, η μεγαλύτερη οργάνωση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητά εδώ και μέρες να επιτραπεί άμεσα η μεταφορά φαρμάκων και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα για να σωθούν ζωές. Λόγω έλλειψης αναισθητικών πριν μερικές μέρες ένα εννιάχρονο κορίτσι ακρωτηριάστηκε μόνο υπό ελαφρά νάρκωση!


«Είναι απαραίτητο όμως να αναγνωρίσουμε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς δεν συνέβησαν στο κενό. Οι Παλαιστίνιοι είναι εδώ και 56 χρόνια υπό ασφυκτική κατοχή. Έχουν δει τη γη τους να καταβροχθίζεται από εποικισμούς, να καταστρέφεται από τη βία, με την οικονομία τους παγωμένη, τον λαό εκτοπισμένο και τα σπίτια τους κατεδαφισμένα. Οι ελπίδες τους για μια πολιτική λύση σε αυτό το χάλι εξαφανίζονται. Το δράμα τους δεν μπορεί να δικαιολογεί τις απαράδεκτες επιθέσεις της Χαμάς και αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν με τη σειρά τους να δικαιολογούν συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ». Τα παραπάνω είναι τα λόγια του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στις 15 Οκτωβρίου 2023, περισσότεροι από 800 ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του διεθνούς δικαίου, των μελετών συγκρούσεων και των μελετών γενοκτονίας υπέγραψαν δημόσια δήλωση με την οποία προειδοποιούν για την πιθανότητα γενοκτονίας που διαπράττουν οι ισραηλινές δυνάμεις εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται εξέχοντες μελετητές του Ολοκαυτώματος και των σπουδών γενοκτονίας, καθώς και πολλοί μελετητές του διεθνούς δικαίου και των TWAIL (Third World approaches to international law – Προσεγγίσεις του Τρίτου Κόσμου στο διεθνές δίκαιο).

Σαν Αυτόνομη Ιατρική Αργολική Συσπείρωση συντασσόμαστε αναφανδόν με τις ανησυχίες και τα αιτήματα όλων των παραπάνω διεθνών οργανισμών και ακαδημαϊκών.Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα πρέπει να σταματήσει.

Η φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς απέναντι σε άοπλους Ισραηλινούς, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη διαφαινόμενη στρατηγικήαφανισμού των Παλαιστινίων μέσω των βομβαρδισμών αμάχων, νοσοκομείων, ακόμα και ορθόδοξων ναών. Ζητάμε τον τερματισμό του πολυετούς καθεστώτος απαρτχάιντ που έχει επιβάλει το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη. Μόνη λύση η ειρήνη και η δικαιοσύνη με αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους με σύνορα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο.

Γρίβας Γρηγόρης
Κωστάκης Προκόπης
Μποζιονέλος Γιώργος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ