ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ελίνα Παπαδοπούλου: Μία καταξιωμένη ιατρός στο πλευρό του Δημήτρη Πτωχού (συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο)

Ελίνα Παπαδοπούλου
Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει με τους υποψηφίους να δίνουν τη δική τους μάχη μία ανάσα πριν το τελικό αποτέλεσμα. Μέσα σε χιλιάδες βιογραφικά και ονόματα που βλέπουμε, υπάρχουν κι εκείνοι που ξεχωρίζουν για την πορεία τους έως τώρα, για το όραμα και τους στόχους που βάζουν όχι τόσο ως «πρωταγωνιστές» του πολιτικού στίβου αλλά ως «μαχητές» της καθημερινότητας και του κοινωνικού γίγνεσθαι.


Η Ελίνα Παπαδοπούλου, γιατρός στο επάγγελμα και υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας με τον Δημήτρη Πτωχό, είναι μία γυναίκα που ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της. Καταξιωμένη επαγγελματικά στην περιοχή του Άργους… και όχι μόνο, έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα πριν δύο χρόνια σχεδόν, όταν η τιτάνια και συνάμα επιτυχής προσπάθεια της να σώσει από βέβαιο θάνατο έναν 60χρονο άνδρα, συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Σήμερα το όνομα της προσθέτει κύροςστο ψηφοδέλτιο Αργολίδας του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού.
Κα. Παπαδοπούλου, όλοι γνωρίζουν ότι είστε άνθρωπος που αγαπά πολύ το λειτούργημα που επιτελεί και έχετε υψηλό αίσθημα προσφοράς. Τι σας οδήγησε να συμμετέχετε στις προσεχείς εκλογές;

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες σας. Πράγματι αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, το λειτούργημα όπως είπατε του ιατρού είναι όλη μου η ζωή. Παράλληλα όμως είμαι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος,ένας ενεργός πολίτης που ζει μέσα στην κοινωνία και βιώνει όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών,με σύζυγο ιατρό που επίσης έχει πολύ απαιτητική εργασία. Καθημερινά γύρω μου βλέπω και αντιλαμβάνομαι τα πολλά που μας ταλαιπωρούν και τα λίγα που μας ανακουφίζουν. Βλέπω έναν τόπο που δεν αναπτύσσεται με τους ρυθμούς που απαιτεί η εποχή, με αποτέλεσμα πολλοί νέοι άνθρωποι να απομακρύνονται από τα μέρη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Δεν θέλω κάτι τέτοιο να συμβεί με τα δικά μου παιδιά. Θεωρώ ότι ως υπεύθυνος πολίτης δεν μπορώ να μένω αμέτοχη σε όλα όσα μας απασχολούν σε όλα όσα καθορίζουν τη ζωή μας.Η διάθεση για προσφορά επομένως που είπατε, θεώρησα ότι δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο επαγγελματικό μου αντικείμενο αλλά και στον ευρύτερο τομέα της κοινωνικής μας ζωής.

Πώς θεωρείτε ότι μπορείτε να συμβάλλετε στην επίλυση των προβλημάτων της Περιφέρειάς σας;

Θεωρώ ότι, ασχέτως πολιτικών παρατάξεων και συνδυασμώνστην επίλυση των προβλημάτων της Περιφέρειας απαιτούνται άνθρωποι με ικανότητες, γνώσεις και όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Άνθρωποι που μπορούν να προγραμματίζουν, να συνθέτουν και να υλοποιούν. Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία και αυτή είναι η πρόκληση που βάζω στον εαυτό μου. Στην επαγγελματική μου ζωή έρχομαι σε επαφή με τα προβλήματα των συνανθρώπων μου και πρέπει να λάβω αποφάσεις που θα απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο. Η ενασχόληση μου επίσης με τους συλλόγους και τον εθελοντισμό με έχει κάνει να είμαι πιο ευαισθητοποιημένη στις ανάγκες των συμπολιτών μου. Ιδιαιτέρως δε στον τομέα της υγείας, έχοντας περάσει από όλες τις βαθμίδες του δημοσίου συστήματος, ειδικευόμενη ιατρός, επιμελήτρια, εφημερεύουσα σε Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, ακολούθως σε θέσεις ευθύνης και εποπτείας σε πολύ δύσκολες συνθήκες όπως η πανδημία και με πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς. Είμαι επίσης ευαισθητοποιημένη σε ότι αφορά στο περιβάλλον μας και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων στην υγεία των πολιτών, το οποίο άλλωστε ήταν και το αντικείμενο των μεταπτυχιακών μου σπουδών.

Θεωρώ επομένως ότι στα ευρύτερα κοινωνικά θέματα, ιδιαιτέρως δε στα θέματα υγείας, πρόνοιας και περιβάλλοντος, έχω τη γνώση, την εμπειρία, τις ικανότητες και πάνω από όλα την θέληση για να μπορώ να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης ειδικά των ευάλωτων ομάδων καθώς και να ενισχύσουμε το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των πολιτών, στο μέτρο φυσικά των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.
Είστε στην ομάδα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού… Τι εκτιμήσατε στο πρόσωπό του και αποδεχτήκατε την πρόσκληση; Θεωρείτε ότι έχει τα προσόντα για να γίνει ένας επιτυχημένος Περιφερειάρχης;


Ο Δημήτρης Πτωχός είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας άνθρωπος της γενιάς μου. Από την πρώτη στιγμή σε κερδίζει το καθαρό του βλέμμα. Δεν είναι ο κλασσικός, οεπαγγελματίας πολιτικός. Εκτίμησα εξαρχής τον ξεκάθαρο και δομημένο λόγο του. Είναι ένας άνθρωπος με έμφυτη ευγένεια και ήθος, ο οποίος ξέρει και να ακούει και όχι μόνο να μιλάει, όπως συμβαίνει με πολλούς πολιτικούς. Είναι επιτυχημένος στον ιδιωτικό τομέα, έχει κολλήσει πολλά ένσημα πριν μπει στην πολιτική Από την άλλη μεριά όμως μην ξεχνάμε ότι έχει θητεύσει σε κυβερνητικά πόστα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη του συντονισμού των υπουργείων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και εργαζόταν μέσα στα κορυφαία κέντρα λήψης αποφάσεων της χώρας. Διαδραμάτισε επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στα αρχικά βήματα ψηφιοποίησης των κρατικών υπηρεσιών. Είναι έμπειρος και πετυχημένος τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις στο σύγχρονο κόσμο της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης. Είναι ένας τέτοιος χαρακτήρας που μπορεί να ενώσει δυνάμεις και να συνθέσει, να χτίσει πάνω σε ό,τι καλό θα παραλάβει και να κινητοποιήσει νέες δυνάμεις με στόχο την κοινή πρόοδο όλων των πολιτών της Περιφέρειας μας.Είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένας Περιφερειάρχης που θα γράψει ιστορία στην Πελοπόννησο.
Επανερχόμενη σε σας, πείτε μας λίγα λόγια παραπάνω για τον εαυτό σας και για την προσωπική σας ζωή.

Όπως σας είπα και παραπάνω είμαι μια εργαζόμενη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών. Ολοκληρώνοντας της ειδικότητα της Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», αποφασίσαμε με τον σύζυγο μου στρατιωτικό ιατρό Θάνο Νταβέλονα επιστρέψουμε στα πάτρια εδάφη, στην Αργολίδα μας.Μένουμε μόνιμα στο Κιβέρι,έναν τόπο πουλάτρεψα από την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισα.Τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον και έχουν μια ποιοτική παιδική ηλικία. Παράλληλα στην οικογένεια μας, έχοντας ως παρακαταθήκη το πολυσχιδές έργο του πεθερού μου ιερέα Γεωργίου Νταβέλου που ήταν ο κατεξοχήν άνθρωπος της προσφοράς και άφησε βαθύ αποτύπωμα στον τόπο μας,συνεχίζουμε να προσφέρουμε και εμείς στην τοπική κοινωνία και στους συνάνθρωπους μας.
Πρόσφατα, εγκαινιάσατε τον νέο σας επαγγελματικό χώρο, το ιατρείο σας στο Άργος. Πόσο εύκολη ήταν η μετάβαση από το δημόσιο σύστημα υγείας;


Ήταν κάτι που δούλευα καιρό στο μυαλό μου, να κάνω κάτι δικό μου. Και μετά το τέλος της πανδημίας ήρθε η στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα στην επαγγελματική μου καριέρα. Όπως σας είπα και προηγουμένως αγαπώ πολύ την δουλειά μου,δίνομαι ολοκληρωτικά σε αυτό που κάνω μεενσυναίσθηση και αγάπη.

Στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, στο Περιφερειακό Ιατρείο Αχλαδοκάμπου και για πέντε χρόνια ως συντονίστρια στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Άργους πέρα από την παρακολούθηση χρόνιων πασχόντων κι έκτακτων περαστικών., είχα οργανώσει πολλαπλές δράσεις και εκστρατείες στα θύματα πρόληψης και προαγωγής υγείας. Στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου ως εφημεύουσα ιατρός παθολογικού και χειρουργικού τομέα, εργάστηκα σε ιδιαίτερα απαιτητικούς ρυθμούς και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, στην πρώτη γραμμή και πάλι. Ιδιαιτέρως όμως στην περίοδο της πανδημίας κλήθηκα να αναλάβω επιπλέον των υπολοίπων θέση της επόπτριας ΕΟΔΥ Αργολίδας, με αντικείμενο την οργάνωση και υλοποίηση των διαγνωστικών τεστ σε όλο τον Νομό. Συνεργάστηκα με επιτυχία με όλους τους δημάρχους και τους συνεργάτες τους, με τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων και μαζί με την υπέροχη ομάδα που στελεχώνει την ΚΟΜΥ Αργολίδας φέραμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία αυτό το δύσκολο έργο.

Τώρα στο νέο μου επαγγελματικό βήμα, έχοντας ιατρείο στο κέντρο του Άργους (Καποδιστρίου 2 και Καλλέργη) και στο Κιβέρι, επιδιώκω να προσφέρω μια διαφορετική ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και την σωματική, ψυχική και πνευματική του υγεία.
Ποια είναι η Ελίνα Παπαδοπούλου

Η Ελίνα Παπαδοπούλου είναι ιατρός με ειδικότητα Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής.

Έλαβε την ειδικότητα από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" και μετεκπαίδευση στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική από το ΕΚΑΒ.

Έχει λάβει επίσης πιστοποιημένη εκπαίδευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, στην Αρτηριακή Υπέρταση και στις Λοιμώξεις.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Science) στην Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Εργάστηκε για 20 χρόνια στο ΕΣΥ, από αυτά τα 12 τελευταία ως Επιμελήτρια του Κέντρου Υγείας Λυγουριού με εφημερίες στα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους.

Τα τελευταία πέντε χρόνια κατείχε την θέση συντονίστριας 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Άργους και κατά την διάρκεια της πανδημίας ανέλαβε την θέση επόπτριας ΕΟΔΥ για τον Νομό Αργολίδας (ΚΟΜΥ).

Σήμερα λειτουργεί το ιδιωτικό της ιατρείο "FamilyMedCenter" στο Άργος (Καποδιστρίου 2 και Καλλέργη) και στο Κιβέρι.

Είναι παντρεμένη με τον στρατιωτικό ιατρό Αθανάσιο Νταβέλο και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Συμμετέχει ενεργά στον εθελοντισμό καθώς και σε κοινωνικές και επιστημονικές δράσεις υγείας στον πληθυσμό.

Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας "H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" και μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περιφερειακό τμήμα Άργους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ