ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Γύθειο: Απρόοπτο περιστατικό σε επιχείρηση μεταφοράς ασθενή ναυτικού από δεξαμενόπλοιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. | | |
ΕΚΑΒ
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου η Λιμενική Αρχή Γυθείου, ότι 42χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας Α' Μηχανικός) Δ/Ξ πλοίου σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή Λακωνικού Κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


Στο σημείο έσπευσε Ε/Γ-Λάντζα, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία παρέλαβε τον 42χρονο και στην επιστροφή της για τον λιμένα Γυθείου, παρουσίασε μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησε Ε/Γ-Λάντζα προς παροχή συνδρομής, στην οποία μετεπιβιβάστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Η ακινητοποιημένη Ε/Γ-Λάντζα ρυμουλκήθηκε από έτερη Ε/Γ-Λάντζα στο λιμένα Γυθείου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους της εν λόγω Ε/Γ-Λάντζας μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοϊας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ