ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Ψήφισμα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης από τη Λαϊκή Συσπείρωση Άργους - Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. | |
Παλαιστινιακές σημαίες
Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους – Μυκηνών, τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης του Ισραήλ ως κράτος δολοφόνο. 

Η στάση της δημοτικής αρχής είναι για βραβείο «απανθρωπιάς», γιατί όχι μόνο δεν έχουν το θάρρος να καταδικάσουν το έγκλημα, δε συγκινούνται ούτε από τους αριθμούς! Την ώρα, λοιπόν, που ο παλαιστινιακός λαός δολοφονείται από τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τις επιδρομές του Ισραήλ, την ώρα που βομβαρδίζονται Νοσοκομεία, Σχολεία, ακόμα και χώροι λατρείας με αμάχους (ορθόδοξος ναός Αγ. Πορφυρίου), με χιλιάδες νεκρούς (πάνω από 5.000 – οι 2.000 παιδιά!!!), τραυματίες (πάνω από 15.000) και αγνοούμενους σε ολόκληρη την Γάζα, εμάς εδώ τους ενοχλούν οι λέξεις «κράτος - δολοφόνος» και ζήτησαν να αφαιρεθούν από το ψήφισμα τα αιτήματα: «να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά» από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ» αλλά και το «να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Στη συνέχεια το ψήφισμα καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις, ακόμα και από εκείνους τους προεκλογικούς «αγωνιστές» οι οποίοι κολύμπησαν σε ρηχά «αντιαυταρχικά – προοδευτικά» νερά, μόνο και μόνο για να ψαρέψουν «αντισυστημικούς» ψήφους… Δεν λαθεύουμε όταν λέμε πόσο ίδιοι είναι όλοι τους, πιστοί στις εντολές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Δεν το χωράει φαίνεται η «προοδευτική» ατζέντα τους και απροκάλυπτα αγνοούν το συγκλονιστικό ποτάμι αλληλεγγύης για τον αγώνα και το δράμα των Παλαιστινίων σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Δε βλέπουν τη δολοφονία και τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού; Πώς «ξεπλένουν» με τέτοια ελαφρότητα τα εγκλήματα του κράτους –δολοφόνου του Ισραήλ;

Καλούμε τον αργειακό λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης και να βγάλει τα συμπεράσματα του για τη στάση των δημοτικών παρατάξεων που κλείνουν προκλητικά τα μάτια σε αυτό το έγκλημα.

Ακολουθεί το ψήφισμα που κατατέθηκε


Ψήφισμα αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους-Μυκηνών, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, που μάχεται για το αυτονόητο. Να έχει τη δική του πατρίδα, όπως κάθε λαός έχει δικαίωμα σε αυτό.

Παίρνουμε θέση δίπλα στον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται ενάντια στην παράνομη ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη και ευθύνεται για τις δολοφονίες και το δράμα των Παλαιστινίων, αλλά την πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με την στήριξη των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ , συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητα του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμιού, είναι έκθετοι γιατί με την πολιτική τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Είναι συμμέτοχοι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, όταν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό,γιατί την ώρα που το Ισραήλ ξεκληρίζει τον Παλαιστινιακό λαό, συνεχίζει τους απαράδεκτους εποικισμούς ξεριζώνοντας χιλιάδες Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους, στέλνει στη φυλακή ακόμη και μικρά παιδιά, την ίδια ώρα , διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές , στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ.

Φέρουν σοβαρές ευθύνες γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής , ήδη από το 2015, για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Το να σταματήσει η κατοχή της Παλαιστίνης και να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι το δικό τους κράτος , είναι η μοναδική λύση για να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα και τις σφαγές , να μπορέσουν όλοι οι λαοί, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να ζήσουν ειρηνικά

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους –Μυκηνών:

· Υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

· Θεωρεί αναγκαία την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

· Ζητά άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

· Απαιτεί να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά» από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

· Απαιτεί να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου.

 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ