ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Έντονη ανησυχία και αγανάκτηση από τις ανεξέλεγκτες καύσεις υλικών στη Νέα Κίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 μ.μ. | |
Καπνός από καύση απορριμμάτων
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου απέστειλε έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες καταγγέλλοντας το σοβαρό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης καύσης υλικών που πνίγει καθημερινά τη Νέα Κίο.


Καλούμε τους φορείς της Νέας Κίου να στηρίξουν την ενέργεια μας.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου
στηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου για την ανάδειξη αυτού του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νέας Κίου.

Αναμένουμε άμεσα οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν τη λύση ώστε να προστατεύει η Δημόσια Υγεία.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Νέας Κίου και το ΔΣ του, στηρίζει την κίνηση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου να αποστείλει το συγκεκριμένο έγγραφο στους αρμόδιους, που αφορά το σοβαρό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης καύσης υλικών που πνίγει καθημερινά τη Νέα Κίο με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας κ όλων των πολιτών…

Αναλυτικά η επιστολή προς τους υπευθύνους:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ 

Νέα Κίος, 25/10/2023 

1. Δήμαρχο Δήμου Άργους – Μυκηνών και αρμόδιες υπηρεσίες , 
2. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αρμόδιες υπηρεσίες , 
3. Πρόεδρο και Τοπικό Συμβούλιο Νέας Κίου, 
4. Γραφείο Εισαγγελέα Ναυπλίου , 
5. Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αργολίδας , 
6. Υπουργείο Περιβάλλοντος 

"Κύριοι , 

παρακαλούμε όπως λάβετε μέτρα ΑΜΕΣΑ για την αντιμετώπιση ενός ΓΝΩΣΤΟΥ προβλήματος στην περιοχή της Νέας Κίου: της ανεξέλεγκτης καύσης υλικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα καθημερινά , ειδικά τα πρωινά , να είναι επιβαρυμένη από το συσσωρευμένο νέφος καπνού και την έντονη μυρωδιά καμένων υλικών (πλαστικού ). 

Κατά διαστήματα παρατηρείται πιο έντονα το τεράστιο αυτό πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη καύση . Είναι δική σας αρμοδιότητα να διαπιστώσετε πού και πώς γίνονται αυτές οι παράνομες πρακτικές της καύσης υλικών πιθανότατα καλωδίων για την αποκομιδή χαλκού ή και άλλων υλικών .

 Εμείς ως γονείς και κάτοικοι της Νέας Κίου έχουμε υποχρέωση να καταγγείλουμε και να κρούσουμε τον κώδωνα του κίνδυνου για αυτήν την κατάσταση . 

Οι επιβλαβείς ουσίες που εκλύονται στην ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνες για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και πόσο μάλλον σε μια περιοχή όπως η Νέα Κίος, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά , καθώς υπάρχουν ήδη δύο ανοιχτές χωματερές στα περίχωρά της. 

Δυστυχώς μέχρι σήμερα , δεν έχουμε διαπιστώσει να γίνεται τίποτε για την διασφάλιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ εξαιτίας αυτού του καθημερινού προβλήματος που μας πνίγει καθημερινά (για να κερδίσουν κάποιοι λίγα ευρώ ... .. ) και πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο ! 

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας καθώς η ανεξέλεγκτη καύση τέτοιων υλικών απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα επικίνδυνες ουσίες τις οποίες αναγκαζόμαστε να εισπνεύσουμε και είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας καθώς και για το περιβάλλον . 

Όλοι αυτοί οι ρύποι συσσωρεύονται σε φυτά , μπορούν να προσληφθούν από ζώα τα οποία βοσκούν στην περιοχή και να καταλήξουν στην τροφική αλυσίδα . Διαβάζουμε στην αρθρογραφία ότι η καύση του πλαστικού απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα διοξίνες και φουράνια , οργανικούς ρύπους που δεν διασπώνται εύκολα και παραμένουν στο περιβάλλον , συσσωρεύονται μέσω της αλυσίδας σε ανθρώπους και ζώα με σοβαρές συνέπειες . 

Παρακαλούμε , όπως προβείτε σε όλες τις κατά το νόμο ενέργειες ως αρμόδιοι μαζί με τις υπηρεσίες σας για να παύσει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης καύσης υλικών ,να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων και των παιδιών της Νέας Κίου, να σταματήσει η περιβαλλοντική επιβάρυνση."

Φωτογραφία αρχείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ