ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Άργος: Ριζική αλλαγή του κόμβου Αγίου Βασιλείου από τη δημοτική αρχή του Δημήτρη Καμπόσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:22:00 μ.μ. | |
Δημήτρης Κρίγγος
Άρθρο του Δημήτρη Κρίγγου
Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή Δημάρχου:

Σημαντικά προβλήματα της πόλης του Άργουςη παρούσα δημοτική αρχή τα αντιμετωπίζει με μεγάλη αποτελεσματικότητα και γενναιότητα. Έτσι και δισεπίλυτα κυκλοφοριακά ζητήματα, που ανάγονται σε βάθος δεκαετιών και δυσκολεύουν τη ζωή μας,βρίσκουν τη λύση τους. 

Έχοντας γνώση αυτών και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα αλλά και τη γνώμη και εμπειρία των ίδιων των πολιτών, με τους οποίους έχουμε καθημερινή επικοινωνία, ρυθμίζουμε και δίνουμε λύση με κυκλοφοριακές μελέτες που εκπονούνται και σύντομα ολοκληρώνονται και είναι οι εξής:

1.Μελέτη βελτίωσης διαχείρισης κυκλοφορίας στην περιοχή των γραμμών ΟΣΕ στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου μεΚατασκευή κόμβου στις οδούς Ναυπλίου – Καραμουντζά και Ναυπλίου – 25ης Μαρτίου.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο ώστε τα αυτοκίνητα να μη διασταυρώνονται. Αυτό θα επιτευχθεί με τη μέθοδο της κατασκευής κυκλικού κόμβου. Μετά και από συνεννόηση με τον ΟΣΕ για την παραχώρηση ζωτικού χώρου για την κατασκευή του κόμβου αυτού προχωράμε ολοταχώς σε μια ρύθμιση που αρχικά αποτυπώνεται στο σχέδιο που παρουσιάζω με τη δεξιόστροφη πορεία των οχημάτων ενώ περιλαμβάνονται στις μελέτες που εκπονούνται και Αρχιτεκτονική, Η/Μ και Υδραυλική μελέτη για την περιοχή των γραμμών ΟΣΕ.

2. Μελέτη φωτεινής σηματοδότησης του κόμβου Τημένου – Σιμιτζοπούλου.

Μια διασταύρωση με αρκετή κίνηση που με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών θα βοηθηθεί η κυκλοφορία. Πρόκειται για την επέκταση της φωτεινής σηματοδότησης, που για πρώτη φορά επί της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καμπόσου τοποθετήθηκε στο Άργος, λύνοντας σημαντικά προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης και στην ασφάλεια πεζών και αυτοκινήτων,μέσα από το έργο της ανάπλασης του κέντρου που δεν αφορούσε μόνο το κέντρο της πόλης.

3. Μελέτη βελτίωσης διαχείρισης της κυκλοφορίας στην περιοχή του Νοσοκομείου Άργους.

Με κατασκευή κόμβων στις οδούς Κορίνθου – 25ης Μαρτίου και Κορίνθου – Ηρακλέους. Παρότι η προηγούμενη ρύθμιση έδωσε λύσεις η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών κρίνεται και εδώ αναγκαία αφού κυρίως σε ώρες αιχμής παρατηρείται έντονος κυκλοφοριακός φόρτος.

4. Μελέτη βελτίωσης διαχείρισης κυκλοφορίας στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γούναρη, Τσώκρη, Μπελίνου, Ζωγράφου, Καραϊσκάκη, και Γεωργαντά.

Παρατηρούνται μικροπροβλήματα στην τοπική κυκλοφορία και θα επιλυθούν με σημειακές αλλαγές όπου υποδειχθεί από τους μελετητές.

Τέλος δρομολογούνται και πολλές άλλες περιβαλλοντικές και υδραυλικές μελέτεςγια σημεία που χρήζουν προσοχής και βελτίωσης.

Το ενδιαφέρον μας και η μέριμνα μας για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των συμπολιτών μας είναι συνεχείς. Έχουν γίνει αρκετά και ξέρουμε ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα.

Με μικρά και μεγάλα έργα, με όραμα και πρόγραμμα πορευόμαστε για τη νέα θητεία μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ