ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ανδριανός στα εγκαίνια για το Μπούρτζι: Τα έργα μιλούν πάντα πιο δυνατά από τα λόγια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:07:00 μ.μ. | | |
Λίνα Μενδωνη - Αντώνης Σαμαράς
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατά την τελετή των εγκαινίων στο Μπούρτζι έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα εγκαίνια είναι μια μέρα ορόσημο, μια μέρα γιορτής για το Ναύπλιο και ολόκληρη την Αργολίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τη φίλη Υπουργό Λίνα Μενδώνη για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια που αποδίδει καρπούς και στο Μπούρτζι με την πλήρη επαναλειτουργία του φρουρίου και των εγκαταστάσεών του.
Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Έφορο Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Παπαδημητρίου και τους συνεργάτες της για το σημαντικό έργο που επιτελούν. Επίσης, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου κ. Μπαλωμένο, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη, τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ, όλους τους τεχνίτες και το προσωπικό που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, όλες και όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη θετική εξέλιξη.

Αξίζει να θυμόμαστε και να υπενθυμίζουμε την ιστορία αυτού του έργου: Επί κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά όπου είχα την τιμή να συμμετέχω ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, και σε στενή συνεργασία με τη νυν Υπουργό κ. Μενδώνη και την κ. Παπαδημητρίου εντάξαμε το 2013 το έργο «Στερέωση – Αποκατάσταση – Ανάδειξη και Επανάχρηση Φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν το 2014. Οι εργασίες όμως αυτές διακόπηκαν από την επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, για να ξαναξεκινήσουν το 2017 και να ολοκληρωθούν το 2021.
Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, και αφού από τον Αύγουστο που μας πέρασε το Μπούρτζι είναι ξανά ανοιχτό προς τους επισκέπτες, το έργο και τυπικά παραδίδεται στο κοινό, αναδεικνύοντας τη σημασία της υπεύθυνης αξιοποίησης αυτού του σημαντικότατου μνημείου για την ιστορία του τόπου μας.

Εύχομαι ολόψυχα οι επισκέπτες του μνημείου να το χαρούν, να φιλοξενήσει με επιτυχία εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που αρμόζουν στην ιστορία και την αισθητική του, και βεβαίως να είμαστε όλοι καλά ώστε να δούμε σύντομα να ολοκληρώνονται και να αποδίδονται στο κοινό και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα και μικρότερα έργα πολιτισμού που με τη Λίνα Μενδώνη εντάξαμε, ωθήσαμε στην Αργολίδα και παρακολουθούμε κάθε βήμα στην πορεία της υλοποίησής τους – όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο τους Άργους, οι αναστηλώσεις μνημείων, ιερών ναών, ιστορικών κτιρίων, η ανάδειξη των κάστρων – που αφού πολλά από αυτά όπως και το Μπούρτζι πάγωσαν το 2015 πλέον προχωρά η υλοποίησή τους, όπως αρμόζει στην ιστορία της Αργολίδας μας.

Όπως συνηθίζω να λέω, τα έργα μιλούν πάντα πιο δυνατά από τα λόγια».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ