ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Γ. Γαβρήλος στην ΕΡΤ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στο συνέδριό του μαζί με την κοινωνία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:58:00 μ.μ. | | |
Γ. Γαβρήλος στην ΕΡΤ
Στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, ήταν σήμερα καλεσμένος ο Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. 


 Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΝΔ πλήρωσε την αλαζονεία της 

«Η Τοξικότητα ξεκινάει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και εξαπλώνεται. Τώρα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, έρχεται πάλι ο ίδιος να το μαζέψει. Την αλαζονεία της η ΝΔ την πλήρωσε, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι Υπουργοί, δηλαδή, χωρίς καθοδήγηση από το Μαξίμου πήγαιναν σε περιοδείες στην Θεσσαλία και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και απειλούσαν;»

«Η Κυβέρνηση μιλάει για μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις με παλαιοκομματικές μεθόδους, όπως το να τάζεις χρήματα μόνο στους εκλεκτούς, δεν μπορούν να γίνουν. Έχασε τις εντυπώσεις αλλά και σημαντικές Περιφέρειες, εξαιτίας της αλαζονείας και της προσπάθειας εκβιασμού που έκανε».

Για τους «λαδέμπορους»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα είναι και μέσα και έξω από τη Βουλή σε διαρκή μάχη, μαζί με τους πολίτες, ενάντια σε αυτόν τον πληθωρισμό απληστίας που έχει εδραιωθεί. Μιλάμε για μια Αισχροκέρδεια που λειτουργεί ανεξέλεγκτα, χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο, που θίγει τα μεσαία και οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προχωρά στο συνέδριό του μαζί με την κοινωνία


«Στην χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ αποφασίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του επόμενου Συνεδρίου μας (23-25/2/2024) και ο οδικός χάρτης για τις προσυνεδριακές διαδικασίες. Πρόταση του Προέδρου ήταν να ανοίξουν αυτές οι διαδικασίες στο κόμμα αλλά και στην κοινωνία, μέσα από την παράλληλη διοργάνωση 13 Περιφερειακών Συνεδρίων. Να μην μείνει μόνο δηλαδή σε εσωτερικό επίπεδο η συζήτηση, αλλά να γίνουν συμμέτοχοι και οι φορείς και οι πολίτες».

«Είχα την άποψη ότι τον Νοέμβριο δεν μπορούσε να γίνει συνέδριο, για αντικειμενικούς λόγους. Το διάστημα μέχρι τον Φεβρουάριο πιστεύω μας δίνει αρκετό χρόνο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι πρέπει να συζητηθούν οι θέσεις μας- δεν ξεκινάμε από το μηδέν, έχουμε θέσεις- αλλά και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς έχουν περάσει δυο γύροι εθνικών εκλογών και μια Κυριακή Αυτοδιοικητικών».

«Αναφορικά με τις κριτικές που ακούγονται, εγώ δεν αντιλαμβάνομαι που εδράζονται οι αιτιάσεις σχετικά με «πραξικοματικές διαδικασίες». Αν βρίσκω ένα λάθος είναι ο τρόπος με τον οποίο διέρρευσε η αντικατάσταση του κ. Θεοχαρόπουλου και κ. Καλπάκη. Όμως για αυτό ο Πρόεδρος είπε ότι ήταν ένα λάθος και ανέλαβε την ευθύνη. Έκτοτε οι διαδικασίες για την εκλογή των οργάνων έχουν ακολουθήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Σήμερα έχουμε Προεδρείο και έχουμε και Τομεάρχες, αφού πρώτα ζητήθηκε από όλες τις πλευρές να συμμετέχουν σε αυτή την νέα προσπάθεια ανασυγκρότησης που κάνει το κόμμα και κάποιοι σύντροφοι αρνήθηκαν ευγενικά να αναλάβουν».

Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Εργασία

«Παρακολούθησα όλη την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΕΒ. Είπε με πολλή προσοχή ότι εμείς είμαστε δίπλα στην επιχειρηματικότητα, γεγονός που επιβεβαιώνει και την προσπάθεια που κάναμε στις πρόσφατες εκλογές να επαναπροσεγγίσουμε τη μεσαία τάξη και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, γιατί το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χάσει αυτό τον κόσμο. Και τι άλλο είπε; Ότι θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και προς το επιχειρείν αλλά και ότι επιζητούμε ένα πλαίσιο προστασίας των εργασιακών σχέσεων. Είπε ακόμη ότι εμείς θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, που είναι ο αδύναμος κρίκος στην συμβατή σχέση με τον εργοδότη, ενώ παράλληλα καταδίκασε και το νέο εργασιακό νόμο της Κυβέρνησης που αλλάζει άρδην τους κανόνες Εργασίας. Ήταν ξεκάθαρος».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ