ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Δημήτρης Ορφανός: Θα πορευτούμε χωρίς αλαζονεία, με ισονομία, διαφάνεια και αξιοπρέπεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. | | |
Δημήτρης Ορφανός
Συνδημότισσες, συνδημότες
Φίλες και φίλοι

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, επέλεξε να τελειώσει τον προεκλογικό αγώνα και τη θητεία του, όπως ακριβώς τον άρχισε, με ψεύδη και παραπληροφόρηση.

Αλλοίωσε και παραποίησε ακόμα και τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 5056/2023 (ΦΕΚ A 163 - 06.10.2023), με τον οποίο καταργούνται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων, για να με πλήξει, όχι μόνο προσωπικά, όπως κατ’ επανάληψη κάνει εδώ και μήνες, αλλά ακόμη και επιστημονικά και επαγγελματικά.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορεί την απόλυτα διάφανη και νόμιμη, συμφωνία συνεργασίας του συνδυασμού μας ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, την οποία και αμέσως δώσαμε στη δημοσιότητα ώστε να την γνωρίζουν οι Δημότες του Δήμου μας, για αναλογική εκπροσώπηση των μελών του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου στα διάφορα όργανα διοίκησης και για οικονομικούς ελέγχους, οι οποίοι και πρέπει να γίνουν, ιδιαίτερα μετά την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Ναυπλιέων και η ΔΕΥΑΝ, εξαιτίας της αλόγιστης και σπάταλης διοίκησης του νυν Δημάρχου.

Μας κατηγόρησε λοιπόν ψευδόμενος, «για υπόγεια μυστική συμφωνία αποτέλεσμα ωμής σκοτεινής συναλλαγής» και θέλοντας να με μειώσει περισσότερο ανέφερε, ότι «Ο δικηγόρος κ. Ορφανός, που θέλει να γίνει δήμαρχος Ναυπλιέων, αγνοεί το Νόμο 5056/2023 (ΦΕΚ A 163 - 06.10.2023), με τον οποίο καταργούνται όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων».

Φαίνεται ότι ο κύριος Κωστούρος διαβάζει μόνο τις επικεφαλίδες των Νόμων, αποφάσεων και εγκυκλίων, γι’ αυτό και ο Δήμος μας έφτασε στο τέλμα που ο ίδιος τον έχει φτάσει.

Δεν θα τον συκοφαντήσω, ούτε θα τον προσβάλω, όπως δεν το έκανα σε καμιά στιγμή της προεκλογικής περιόδου και όπως ο ίδιος έκανε σε μένα, απλά θα του συνιστούσα να διαβάζει καλύτερα, πριν αβασάνιστα εκτεθεί στο δημόσιο διάλογο.

Στο άρθρο 27 παράγραφος 7 ο Νόμος λέει «Εξαιρούνται από την κατάργηση του παρόντος τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, που ιδρύονται και λειτουργούν σύμφωνα με τα άρθρα 244 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και 28 του ν. 2738/1999 (Α’ 180)».

Και στο άρθρο 30 παράγραφος 1 λέει «Το δημοτικό συμβούλιο, με απόφασή του, δύναται να συστήνει επιτροπές για την εύρυθμη άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων νομικών προσώπων σύμφωνα με το παρόν Μέρος. Στα μέλη των επιτροπών αυτών δεν παρέχεται αμοιβή ή άλλη αποζημίωση, πλην των εξόδων κίνησης…»

Είναι λυπηρό ο Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων να παραπλανά τους Δημότες με τέτοιες ανακρίβειες μόνο και μόνο για να διασωθεί από την ετυμηγορία τους στην κάλπη της Κυριακής.

Να του υπενθυμίσω κλείνοντας, το πώς «χρησιμοποίησε» τα Συμβούλια των Νομικών Προσώπων και Επιτροπών του Δήμου ο ίδιος, για να επιβάλει την μοναδική του άποψη και θέληση, με τα εξής χαρακτηριστικά παραδείγματα:

• Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ, από τα έντεκα (11) μέλη, μόνον ένα από την Αντιπολίτευση που υποχρεωτικά προβλέπει ο Νόμος.

• Διοικητικό Συμβούλιο Ιδρύματος Μαρίας Ράδου, Γηροκομείο, από τα επτά (7) μέλη κανένα από την Αντιπολίτευση

• Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου, από τα είκοσι οκτώ (28) μέλη κανένα από την Αντιπολίτευση.

Συνδημότισσες, συνδημότες

Φίλες και φίλοι

Εμείς, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το δικό του παράδειγμα διοίκησης, θα πορευτούμε όπως έχουμε δεσμευτεί χωρίς αλαζονεία, με ισονομία, διαφάνεια και αξιοπρέπεια, η οποία χάθηκε, μαζί με τόσα άλλα από το Δήμο μας, κατά τη διάρκεια της Δημαρχίας του.

Σας ευχαριστώ και σας καλώ την Κυριακή, όλοι μαζί με την ψήφο μας να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να γράψουμε τη νέα σελίδα στην Ιστορία του Δήμου Ναυπλιέων.

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων
ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ