ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Διακρίσεις της Γκέλης Ντηλιά σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στην Κύπρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:57:00 μ.μ. | |
Η ποιήτρια
Ο Ε’ Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός των Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού, Εφαλτήριο Λόγου, Τέχνης και Πολιτισμού, σε μια κατάμεστη αίθουσα απένειμε τα βραβεία και τους επαίνους σε όσους διακρίθηκαν.

Η επιτροπή αποτελείται από τους Χάρη Μελιτά, Ηλία Παπακωνσταντίνου, Κρίστη Χαράκη, Τάσο Αριστοτέλους, Πανίκο Παναγή, Άγι Χαραλαμπίδη, Μαρία Θεοφάνους, Νίκο Παπαναστασίου και Γιάννο Λάμπη, όλοι τους διακεκριμένοι στον τομέα τους και με αγάπη στη λογοτεχνία.

Ο πρόεδρος Άθως Χατζηματθαίου διοργάνωσε και φέτος μια εξαιρετική τελετή απονομής προς τιμήν όλων όσων διακρίθηκαν στις κατηγορίες Ποίηση, Χαϊκού και Διήγημα. Η συμμετοχή της Γκέλης Ντηλιά απέσπασε Έπαινο για το διήγημα με τίτλο «Για μια σοκολάτα», όπου περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο οδηγήθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία που εστιάζει στον ψυχισμό αλλά και την περιρέουσα ατμόσφαιρα που οδηγεί κάποιον στο να ενταχθεί σε μια ομάδα που στερεί από την χώρα την ιστορία της. Αυτό συμβαίνει διότι έτσι χάνονται πολύτιμες πληροφορίες για την συγκεκριμένη ιστορική εποχή. Τα ευρήματα των ανασκαφών αλλάζουν χέρια, χώρες και αποθήκες και κάνουν πλουσιότερους όσους αποφασίζουν να ασχοληθούν με το εμπόριο των αρχαιοτήτων.

Επίσης στον ίδιο διαγωνισμό η ποιήτρια απέσπασε το Γ’ Βραβείο στην κατηγορία χαϊκού, η οποία είναι ποίηση ιαπωνικής προέλευσης με αυστηρό αριθμό 17 συλλαβών σε 3 στίχους. Φέτος το θέμα ήταν «Φύση και Ζωή. 

Η συμμετοχή της ήταν,

Μια παπαρούνα
πέταλα από αίμα
σαν το δικό σου.

Κάθε λογοτεχνικός διαγωνισμός είναι μια πρόκληση για νέους αλλά και πιο έμπειρους συγγραφείς και ποιητές καθώς έτσι δημιουργείται ένα φυτώριο αυριανών λογοτεχνών, που έκαστος στο είδος του αφιερώνει χρόνο για να γράψει και να προσφέρει στους αναγνώστες ποιήματα και κείμενα που καλλιεργούν τη φαντασία και τη γλώσσα, ενώ παράλληλα αποτελούν έναν ευχάριστο τρόπο απασχόλησης κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ