ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Γ. Γαβρήλος για κλείσιμο ΕΛΤΑ σε Τολό και Ερμιόνη: Η Κυβέρνηση ακολουθεί πολιτικές που ερημώνουν την περιφέρεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:02:00 μ.μ. | | | | |
Γ. Γαβρήλος
Μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ σε Τολό και Ερμιόνη, ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προχώρησε σε κατάθεση Αναφοράς διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Ακολούθως έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Την ώρα που συνολικά οι περιφέρειες απειλούνται με ερήμωση λόγω της απομάκρυνσης σημαντικών δημοσίων υπηρεσιών, η Κυβέρνηση συνεχίζει το εκδικητικό της έργο ενάντια στα χωριά και τις κωμοπόλεις της Αργολίδας, με μπαράζ λουκέτων στα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ.

Η απόφαση για το κλείσιμο των Ταχυδρομείων στο Τολό και στην Ερμιόνη αποτελεί μια παράλογη και εκδικητική προς τους πολίτες πράξη, αναγκάζοντάς τους να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα μακριά ώστε να εξυπηρετηθούν. Και τα δυο αυτά υποκαταστήματα κάλυπταν καθημερινά τις ανάγκες ταχυδρομικών αλλά και οικονομικών συναλλαγών, εκατοντάδων κατοίκων και επαγγελματιών των περιοχών αυτών, που τους περισσότερους μήνες του χρόνου είναι κατακλυσμένες από τουρίστες και επισκέπτες.

Μετά την αιφνίδια απόφαση για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Αγ. Τριάδα, για την οποία είχα καταθέσει και τότε Αναφορά διαμαρτυρίας, οι αποφάσεις για λουκέτο των υποκαταστημάτων σε Τολό και Ερμιόνη, αποτελούν συνέχιση των πολιτικών αυτής της Κυβέρνησης όπου καθημερινά εγκαταλείπει την περιφέρεια και αποψιλώνει υπηρεσίες από το Δημόσιο, δίνοντάς τις χάρισμα σε ιδιώτες και συμφέροντα.

Περιμένω από το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει πειστικές απαντήσεις στους επιχειρηματίες και κατοίκους των περιοχών αυτών της Αργολίδας, καθώς στην πρόσφατη κοινοβουλευτική παρέμβασή μου, απάντησε νίπτοντας τας χείρας του και παίζοντας πινγκ πονγκ ευθυνών με τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ. Η Κυβέρνηση έχει ευθύνες απέναντι στους πολίτες και ήρθε η ώρα, μετά από σχεδόν 5 χρόνια διακυβέρνησης να τις αναλάβει: Τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, γιατί αυτό έχει ανάγκη η κοινωνική και οικονομική ζωή των χωριών μας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ