ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Πελοπόννησος: Κάλεσμα για κοινή δράση και συμπόρευση με το ΚΚΕ σε Περιφέρεια και Δήμους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. | |
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, είμαστε υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στις φετινές Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στην Πελοπόννησο, που θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου. Συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτιά της μετά από ώριμη σκέψη κι έχοντας ολοκληρώσει μια πολύχρονη πορεία αναζήτησης και προβληματισμού μέσα από διάφορα κόμματα και πολιτικά σχήματα της Αριστεράς.

Στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, η πολιτική-κοινωνική-οικονομική κατάσταση στη χώρα μας και όχι μόνο σ’ αυτήν, αποτέλεσε πεδίο «δοκιμών» στην πράξη για θεωρίες και πολιτικές γραμμές, υποτίθεται ριζοσπαστικές, που αποδείχτηκαν αυταπάτες εχθρικές για το λαό. Το αποτέλεσμα ήταν η εύκολη κατασυκοφάντηση των πραγματικών αξιών και ιδεών, η απογοήτευση και αποστράτευση αγωνιστών από το Λαϊκό Κίνημα και η επικράτηση του παραλογισμού «τα δοκιμάσαμε όλα, δεν υπάρχει κάτι άλλο, δεν μπορούμε να απεμπλακούμε από τον πνιγηρό εναγκαλισμό μας από την κυριαρχία του συστήματος και τα «μακριά του χέρια» ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και συνεπώς επιλέγουμε το μικρότερο κακό»…

Απέναντι σε αυτόν τον αποτυχημένο και εγκληματικό για το λαό μας πολιτικό παραλογισμό, η πολιτική δύναμη της Αριστεράς που στάθηκε σταθερά όρθια είναι το ΚΚΕ με τις οργανώσεις του σε όλη την κοινωνία. Υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις των εργατοϋπαλλήλων, των ΕΒΕ, των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας, διαμόρφωσε πλαίσιο πάλης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, επιδιώκοντας με συνέπεια τη συγκρότηση της πιο πλατειάς συμμαχίας όλων των παραπάνω, που η ανάπτυξή της θα αποτελέσει τον κορμό ενός πανελλαδικού κινήματος ανατροπής της σημερινής κατάστασης.

Μια συμμαχία στη βάση, που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, χωρίς συμφωνίες «κορυφής» και «καπέλα» από ψηλά και θα αναδεικνύει με τη δράση και την πολιτική της διεκδικητική ατζέντα τους πραγματικούς ενόχους της πολιτικής, ηθικής, οικονομικής, κοινωνικής κατάπτωσης της πολιτικής μας ζωής, που δεν είναι άλλοι από τους ντόπιους και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες που κατέχουν την εξουσία του υπερσυγκεντρωμένου κεφαλαίου και το πολιτικό προσωπικό που διαθέτουν ως «μακριά κυβερνητικά τους χέρια».

Με την απόφασή μας να συμμετάσχουμε στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τις όποιες εμπειρίες μας από τη συμμετοχή μας στο λαϊκό κίνημα, αποστασιοποιημένοι από αυταπάτες, συμβάλουμε σε αυτή την προοπτική για να πλησιάσει πιο κοντά ο στόχος μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, χωρίς τις αυταπάτες των ενδιάμεσων σταδίων και άλλων «μεταβατικών» θεωρητικών κατασκευασμάτων, για μια νέα κοινωνία χωρίς αδιέξοδα που δημιουργεί το καπιταλιστικό κέρδος και η λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, οι ανταγωνισμοί, οι άδικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος, το ξεπούλημα της γης, του αέρα και της θάλασσας.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ:

Σήμερα, πια, δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς και υποσχέσεις πολιτικάντικες, αφού οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν και επιβάλλεται όλοι μας, οι προοδευτικοί και Αριστεροί πολίτες, η μεγάλη πλειοψηφία, να πάρουμε την υπόθεση του μέλλοντος αυτού του τόπου στα χέρια μας. Ένα πρώτο βήμα είναι να συνταχθούμε και συμπορευτούμε με το ΚΚΕ στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους δήμους, ώστε να δυναμώσει η φωνή μας στα συμβούλια που θα εκλεγούν. Η συμπόρευση δεν σημαίνει και κατ’ ανάγκη πλήρη πολιτική συμφωνία με το ΚΚΕ, αλλά υπηρετεί τον τακτικό στόχο της αντίστασης και ανυπακοής μας σε όλα αυτά που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς!

Στα κατατεθειμένα ψηφοδέλτια που υποστηρίζονται φανερά ή καλυμμένα, από τα συστημικά κόμματα, στις λίστες τους περιλαμβάνουν, όλα, έναν «κομματικό αχταρμά» συμμετεχόντων, ακόμη και ακροδεξιών, που έχουν τον ίδιο παρονομαστή και που μέχρι χτες μπορεί να ήταν σε «αντίπαλα στρατόπεδα». Το κοινό τους είναι η πολιτική συμφωνία των κομμάτων στα οποία είχαν αναφορά και στήριξη, όσον αφορά στη διαχείριση των καίριας σημασίας θεμάτων που απασχολούν τους δήμους και την περιφέρειά μας και τη διοχέτευση ελληνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων σε έργα που ελάχιστα ή ουδόλως εξυπηρετούν πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειας και του λαού της, παραχωρώντας δημόσια αγαθά σε ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες για πολλές δεκάδες χρόνια, υποθηκεύοντας το μέλλον της επόμενης γενιάς, της γενιάς των παιδιών μας!

Ο μύθος ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση προσφέρεται για κομματικές και πολιτικές συγκλίσεις» στην ουσία αποκρύπτει την στρατηγική σύμπλευσή τους στη στήριξη του συστήματος και γι αυτό μεταπηδούν με ευκολία από τον έναν συνδυασμό στον άλλον. Αποκρύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα που έχει και νομοθετικά δοθεί στην κατ’ όνομα Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν είναι παρά ένα παρακλάδι της κεντρικής διοίκησης του κράτους. Και «αγκαλιάζουν» μάλιστα στα δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια της Πελοποννήσου εκδηλωμένους αντιδραστικούς και γνωστούς ΝΑΖΙ και χουντικούς.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καλούμε όποιον αισθάνεται Αριστερός, Προοδευτικός, Δημοκράτης, τον καθένα που αναζητούσε για χρόνια και αναζητά μια αγωνιστική διέξοδο ξεπερνώντας πικρίες και απογοητεύσεις να κάνει το βήμα και να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και τους δήμους της Πελοποννήσου.

Να δώσουμε μαζί τη μάχη για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης των συμφερόντων του λαού μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα Δημοτικά Συμβούλια.

ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

Όνομα - Ιδιότητα - Υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση…

Αθανασάκος Δημήτρης
Ιδ. Υπάλληλος
Δήμου Άργους-Μυκηνών

Δεληγιάννης Γιώργος
Μαθηματικός
Δήμου Ναυπλιέων

Ελευθεράκης Νικόλαος
αυτοαπασχολούμενος
Δήμου Κορινθίων

Θεοδωράκης Νίκος
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΥΕΑ, εκδότης της εφημερίδας "Αιχμή της Αρκαδίας"
Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας)

Θεοχαράτος Αλέξανδρος
Εμποροϋπάλληλος
Δήμου Πύλου - Νέστορος

Κακούρος Δημήτρης
Δημόσιος Υπάλληλος
Δήμου Κορινθίων

Καραθανάσης Παρασκευάς
Δήμου Μεγαλόπολης

Κοϊντόσης Μπάμπης
Ιδιωτικός Υπάλληλος
Δήμου Τρίπολης

Κότσαρης Γιώργος (Λουλάς)
Μουσικός, συνταξιούχος
Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)

Κυβέλος Χρήστος
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας, αγρότης
Δυτικής Μάνης

Μαγιάκος Γιάννης
Πρώην Συνταγματάρχης ΜΧ ε.α.
Δήμου Ναυπλιέων

Μακρής Χάρης
Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής
Δήμου Άργους -Μυκηνών

Μαρκάκος Αναστάσιος
Γιατρός
Ευρώτα

Μπεσμπέα Αμαλία
Εκπαιδευτικός
Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)

Μπληζιώτης Αλέκος
Μηχανολόγος Μηχανικός
Δυτικής Μάνης

Μπούρας Κώστας
Συνταξιούχος
Δήμου Καλαμάτας

Νικολόπουλος Χρήστος
Συνταξιούχος
Υποψήφιος Δήμου Οιχαλίας

Ξιάρχος Δημήτρης
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος Συλλόγου δασκάλων Λακεδαίμονος «Πλήθων»
Δήμου Σπάρτης

Σαράντος Βασίλης
Αυτοαπασχολούμενος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

Σιψάς Κώστας
Εργαζόμενος στον Επισιτισμό
Υποψήφιος Δήμου Καλαμάτας


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ