ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

"My Grand Road": Έναρξη εκπαιδεύσεων στο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. | |
Αστυνομικοί μαθαίνουν τα σήματα σε μικρά παιδιά
Κάθε Οκτώβριο ξεκινούν οι εκπαιδεύσεις μαθητών στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων. Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 τις πρωινές ώρες επισκέφθηκαν το πάρκο μαθητές νηπιαγωγείου από τον νομό Αργολίδας, μετά από δήλωση συμμετοχής τους στο Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού & Τουρισμού ( ΔΟΠΠΑΤ).
Συγκεκριμένα οι μαθητές μέσω του παιχνιδιού κατανόησαν τους κανόνες χρήσης του ποδηλάτου/ πατίνι καθώς επίσης την χρησιμότητα τους ποδηλατικού κράνους, αλλά και της ζώνης ασφαλείας. Επίσης τα παιδιά έμαθαν να αναγνωρίζουν τις πινακίδες σήμανσης και να τις << διαβάζουν>> , τον φωτεινό σηματοδότη , την σωστή μετακίνηση ως πεζοί, αλλά ακόμη συζητήθηκαν τα λάθη των μεγάλων στον δρόμο κατά την μετακίνηση.
Μετά το θεωρητικό μέρος όλα τα παιδιά οδήγησαν μέσα στο πάρκο , σύμφωνα με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παιδικά ηλεκτρικά αυτοκινητάκια φορώντας και προστατευτικό κράνος ποδηλάτου .
Όλοι μαθητές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέλαβαν Δίπλωμα Συμμετοχής καθώς και δώρο μία σφυρίχτρα.

Η επιτυχία όλων αυτών των χρόνων που λειτουργεί το πάρκο ανήκει στην πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ την κυρία Μαρία Ράλλη η οποία επαναλειτούργησε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δημιουργώντας όμορφες εικόνες σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης σημαντικό ρόλο στην επιτυχια αυτή, αλλά και στην συνεχή λειτουργία του, έχει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας ο Διευθυντής της ο Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Πιπέρης, ο οποίος από την επαναλειτουργία του πάρκου μέχρι σήμερα είναι δίπλα στους μαθητές με την φυσική του παρουσία, αλλά και μέσω της Τροχαίας Ναυπλίου.
Ο Διοικητής της Τροχαίας Ναυπλίου, ο Αστυνόμος Α Κωνσταντίνος Θάνος , ο Υποδιοικητής ο Αστυνόμος Β Βιλλιώτης Παναγιώτης και μαζί με όλο το προσωπικό, έχουν στηρίξει την λειτουργία του πάρκου έτσι ώστε οι μαθητές να ενημερώνονται, να εκπαιδεύονται ολοκληρωμένα στο θέμα της πρόληψης των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και για την ασφαλή μετακίνησή τους.
Οι εκπαιδεύσεις στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα συνεχιστούν και το νέο σχολικό έτος 2023-24, οι σχολικές μονάδες καθώς και δομές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο της κυρίας Μαρίας Ράλλη στη γραμματεία του ΔΟΠΠΑΤ.

Με εκτίμηση
My Grand Road team
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ