ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Αργολίδα: Προβληματισμός για τις κλημεντίνες και τα nova - Καλή χρονιά για το πορτοκάλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:31:00 π.μ. | | |
Μια καλή χρονιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένουν οι παραγωγοί πορτοκαλιού στη Αργολίδα. 

Μοναδικό «αγκάθι», μέχρι στιγμής, είναι η έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την απασχόληση εργατών από το Μπαγκλαντές έχει καθυστερήσει σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επερχόμενη συγκομιδή.

του Γιώργου Αργυρίου\

Προβληματισμός για Κλημεντίνη και Νova

Στην Αργολίδα, οι παραγωγοί εσπεριδοειδών περιμένουν με συγκρατημένη αισιοδοξία την εξέλιξη της χρονιάς που μέχρι τώρα αφήνει πολλές ελπίδες για μία καλή παραγωγή στα πορτοκάλια, αλλά προβληματίζει σε ό,τι έχει σχέση με τις Κλημεντίνες και τα Νova.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός Βασίλης Λαλιάτσης, «στις περιοχές Λευκάκια, Δρέπανο και Ασίνη έχουμε μία ακαρπία με μειωμένη παραγωγή στην Κλημεντίνη, όπου η μείωση θα είναι αρκετά μεγάλη. Πτώση αναμένεται να υπάρχει και στα Νova. Αντίθετα, στα πορτοκάλια όλα δείχνουν ότι η παραγωγή θα είναι καλή, όπως και στα μανταρίνια ποικιλίας Page».

Για το ίδιο θέμα, από τις περιοχές Σκαφιδάκι, Κιβέρι, Ελληνικό και Μύλοι, ο παραγωγός Θωμάς Φάκλαρης δήλωσε ότι «αν και είναι νωρίς ακόμα, θα πούμε ότι συνολικά η παραγωγή είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά μιλάμε για αυτήν τη στιγμή, αφού δεν γνωρίζουμε τι θα φέρει η επόμενη μέρα.

Στην περιοχή μας, οι Κλημεντίνες πάνε πάρα πολύ καλά ακόμα και στα μεγέθη. Σε άλλες περιοχές, ακούμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά τις ποσότητες. Πλήρη εικόνα τόσο για τις Κλημεντίνες όσο και για τα πορτοκάλια θα έχουμε λογικά μετά τις 10 Οκτώβρη».

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ήρας», ο Χάρης Μακρής σημείωσε ότι «μείωση θα έχουμε σίγουρα στις Κλημεντίνες, αλλά στα πορτοκάλια θα έχουμε μια καλή χρονιά. Η πιθανότητα μείωσης της παραγωγής δεν είναι ορατή. Το θετικό είναι η άνοδος της τιμής του χυμού που δεν φαίνεται να πέφτει, αφού η Βραζιλία έβγαλε χυμό και δεν έπεσε η τιμή».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ