ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η «Bettina» που σάρωσε τη χώρα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 π.μ. | | |
Mega ρεπορτάζ
Εικόνες καταστροφής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Θυελλώδεις άνεμοι που ξεπέρασαν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, μανιασμένα κύματα που έφθασαν και τα 4 μέτρα. Καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, δρόμους και αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα.

Αυτά έφερε η κακοκαιρία «Bettina» που σάρωσε το Σαββατοκύριακο τη χώρα.

Καταρρακτώδεις βροχές «βούλιαξαν» τη μικρή Βενετία στη Μύκονο. Η θάλασσα βγήκε στην στεριά. Τα Ματογιάννια μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε όλο το μέτωπο της παραλιακής στη Μύρινα στη Λήμνο. Ολόκληρες πλάκες ξηλώθηκαν στον πεζοδρόμο της παραλίας, άνοιξαν ακόμη και τρύπες στο οδόστρωμα.

Τεράστια κύματα σάρωσαν την Τήνο. Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στο υδατοδρόμιο. Η θάλασσα βγήκε στην στεριά και στην Πάρο.

Δύσκολη η νύχτα στη Χαλκίδα. Δέντρα ξεριζώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και έπεσαν σε σταθμευμένα οχήματα.

Από τους θυελλώδεις ανέμους προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καταστήματα, δρόμους και κεντρικές πλατείες της πόλης.

Πελοπόννησος

Στο Άργος, ζημιές προκλήθηκαν στο κοιμητήριο της πόλης από πτώση πελώριων δέντρων. Δέντρα ξεριζώθηκαν και στο κέντρο του Ναυπλίου.

Στην Πάτρα, επιβατηγό πλοίο με 128 επιβάτες την ώρα που προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι προσέκρουσε σε άλλο επιβατηγό και σε δεξαμενόπλοιο εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων. Το πλοίο θα αναχωρούσε για Ιταλία, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα.

Η Bettina χτύπησε με μανία και την Αττική. Τα κύματα στον Φλοίσβο κάλυψαν τα πάντα. Ζημιές προκλήθηκαν σε δρόμους στο Μοσχάτο.

Την ίδια στιγμή, στα λευκά ντύθηκε η Φλώρινα. Μέσα σε λίγες ώρες η πόλη και ολόκληρος ο νομός σκεπάστηκαν από χιόνι, με τις Αρχές να προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Η κακοκαιρία έφερε χιονοπτώσεις και στην Κοζάνη.

Μέσα σε λίγα λεπτά στα λευκά ντύθηκε και η Πτολεμαΐδα. Κοντά στο μηδέν οι θερμοκρασίες στα ορεινά της Θεσσαλονίκης με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στον Χορτιάτη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα ήταν η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, που σε κάποιες περιπτώσεις έπεσε έως και 14 βαθμούς μέσα σε λίγες ώρες.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Καλάβρυτα, Τρίκαλα Κορινθίας αλλά και στην ορεινή Ναυπακτία.

Νέα κακοκαιρία από την Τρίτη

Αν και από σήμερα Δευτέρα η ένταση των ανέμων θα μειωθεί σημαντικά, το κρύο θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες και στις περιοχές της χώρας που χιόνισε θα δημιουργηθεί παγετός.

Ωστόσο, την Τρίτη έρχεται νέα κακοκαιρία express, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, καθώς και το ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, από 15°C – 19°C, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση το απόγευμα της Τετάρτης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ