ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας στην Εθνική Πινακοθήκη και στη Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:08:00 μ.μ. | |
Λαμπρινή Καρακούρτη
Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023, μία ομάδα μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου -Λυκείου Αργολίδας επισκέφθηκε την Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου, για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αφήγηση παραμυθιού». 

Στον χώρο της Πινακοθήκης, όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση «Μύθοι και Σύμβολα», οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τον μύθο της Περσεφόνης, να συμμετάσχουν ως πρωταγωνιστές στη δραματοποίηση της ιστορίας, να αναζητήσουν τα όρια της αλήθειας και του μύθου και να ευαισθητοποιηθούν για τη μητέρα – φύση και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον χώρο του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της Πινακοθήκης, όπου οι μαθητές έδωσαν χρώμα και μορφή στα συναισθήματα και τους προβληματισμούς, που τους προκάλεσε το παραμύθι. 
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Καρακούρτη Λαμπρινή, υπεύθυνη του παραρτήματος και όλους τους εργαζόμενους για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία καθώς και την κ. Δέδε Δήμητρα για την καθοδήγηση στο Καλλιτεχνικό Εργαστήριο. 

Τέλος, ευχαριστούμε την κ. Βασιλείου Γιάννα , η οποία με τον ευρηματικό τρόπο που αφηγήθηκε το παραμύθι, «ξύπνησε» όχι μόνο την Περσεφόνη από την αγκαλιά της γης και αλλά και το ενδιαφέρον των μαθητών μας.
Μία δεύτερη ομάδα από μαθητές του σχολείου μας συμμετείχε στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου “Παλαμήδης”, «Γίνε e-sea η λύση. Προλαμβάνουμε, προστατεύουμε, δίνουμε το παράδειγμα. Εμείς μπορούμε, e – seas?» 
Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν και να δραστηριοποιηθούν σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται τη θάλασσα, να κατανοήσουν την αξία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και να γίνουν μελλοντικοί υπεύθυνοι πολίτες, που αγαπούν και προστατεύουν το περιβάλλον.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ