ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Ναύπλιο: Ξεκινάει και πάλι το Πρόγραμμα των Εξωτερικών Ακροατών από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:29:00 π.μ. | |
Πρόγραμμα Εξωτερικών Ακροατών
Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία επανεκκινείται το Πρόγραμμα δια βίου μάθησης των Εξωτερικών Ακροατών που είχε προσωρινά διακοπεί λόγω των υγειονομικών συνθηκών του Covid-19. 

Το πρόγραμμα άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και μέχρι στιγμής 300 άτομα έχουν εγγραφεί σε αυτό. 

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής των κατοίκων στην παρακολούθηση μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, ως εξωτερικοί ακροατές, λαμβάνοντας στο τέλος της παρακολούθησης σχετική βεβαίωση. 

Στόχος του αποτελεί η διάχυση των επιστημονικών γνώσεων και η ευαισθητοποίηση στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο Τμήμα. Κατά το χειμερινό εξάμηνο του Ακ. Έτους 2023-2024 προσφέρονται μαθήματα που αφορούν τομείς του Αρχαίου Θεάτρου, Φιλοσοφίας, Ιστορίας της Τέχνης και της Μουσικής καθώς και Παιδαγωγικής Θεάτρου. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

Αρχαίο και Ρωμαϊκό Δράμα (Ι. Παπαδοπούλου) 

 Αρχαίο Δράμα ΙΙ: Ευριπίδης, Σατυρικό Δράμα και Μίμοι. Τετάρτη 15.00-18.00, Αίθ.: Προβολών Πινακοθήκης (Κτήριο διοικητικών υπηρεσιών και διδασκαλίας). 

 Ρωμαϊκό Δράμα. Δευτέρα 15.00-18.00, Αίθ.: Προβολών Πινακοθήκης (Κτήριο διοικητικών υπηρεσιών και διδασκαλίας). 

Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο: Αρχιτεκτονική και Σκηνογραφία (Μ. Μικεδάκη) 

 Αρχαίο θέατρο: Σκηνικός χώρος και Σκηνογραφία. Τρίτη 15.00-18.00, Αίθ.:Προβολών Πινακοθήκης (Κτήριο διοικητικών υπηρεσιών και διδασκαλίας). 

 Η σκευή (προσωπεία/κοστούμια) του αρχαίου θεάτρου. Τετάρτη 9.00-12.00, Αίθ.: Ισογείου (Κεντρικά Διδακτήρια). 

Ιστορία της Τέχνης (Α. Μερτύρη) 

 Νεοελληνική τέχνη Ι : Από τη Μεταβυζαντινή περίοδο ως τα τέλη του 19ου αι. Πέμπτη 9.00-12.00, Αιθ: Ισογείου (Κεντρικά Διδακτήρια). 

 Ιστορία της τέχνης: Ρομαντισμος-1945. Τετάρτη 12.00-15.00, Αιθ.: Λήδα Τασοπούλου (Κεντρικά Διδακτήρια). 

Αρχαία και Σύγχρονη Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία (Ε. Πυροβολάκης) 

 Φιλοσοφία και Τραγωδία. Δευτέρα 18.00-21.00, Αίθ.: Ισογείου (Κεντρικά Διδακτήρια). 

Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση (Κ. Κωστή) 

 Δραματική τέχνη στην Εκπαίδευση και Μάθηση. Δευτέρα 12.00-15.00, Αίθ.: Λήδα Τασοπούλου (Κεντρικά Διδακτήρια). 

 Παιδαγωγική του Θεάτρου ΙΙΙ: Η αναπτυξιακή διάσταση της διδακτικής του Θεάτρου στην Εκπαίδευση. Δευτέρα 15.00-18.00, Αίθ.: Λήδα Τασοπούλου (Κεντρικά Διδακτήρια). 

 Παιδαγωγική του Θεάτρου VI: Θεατροπαιδαγωγικά Προγράμματα σε Κοινωνικούς Χώρους και Φορείς, Πέμπτη 12.00-15.00, Αίθ.: Λήδα Τασοπούλου (Κεντρικά Διδακτήρια). 

Ιστορία Μουσικής (Ν. Μάμαλης) 

 Εισαγωγή στις αρχές της επιστήμης της μουσικής. Πέμπτη 9.00-12.00, Αίθ.: Προβολών Πινακοθήκης (Κτήριο διοικητικών υπηρεσιών και διδασκαλίας). 

 Η Ρομαντική Όπερα και το Μουσικό Θέατρο κατά το 19ο αιώνα. Τετάρτη 9.00- 12.00, Αίθ : Προβολών Πινακοθήκης (Κτήριο διοικητικών υπηρεσιών και διδασκαλίας). 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Σκουφούλα στο skoufoulas@go.uop.gr για να δηλώσετε άμεσα εγγραφή στα μαθήματα. Εναλλακτικά, μπορούν να επικοινωνήσουν με τις διδάσκουσες, κα Χρ. Ζώνιου στο zoniou@go.uop.gr και κα Α. Βασιλάκου στο avasilak@uop.gr. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των προσφερόμενων μαθημάτων, μπορείτε να ανατρέξτε στον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ts.uop.gr/images/files/anakoinoseis/2021-2022/2021- 10-11_perigrammata_mathimaton_2021-2022.pdf 

Τοποθεσίες αιθουσών διδασκαλίας 

Αίθουσες Ισογείου (Ισόγειο) και Λήδας Τασοπούλου (1ος όροφος) στα Κεντρικά διδακτήρια: Οδός Βασ. Γεωργίου & Ηρακλέους, Ναύπλιο. Αίθουσα Προβολών Πινακοθήκης (1ος όροφος) στο Κτήριο διοικητικών υπηρεσιών και διδασκαλίας : Οδός Β. Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη, Ναύπλιο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ