ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Με ενδιαφέρον το Επιμορφωτικό Σεμινάριο για υπαλλήλους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:21:00 μ.μ. | | |
Παρακολούθηση σεμιναρίου
Υπάλληλοι όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου συμμετέχουν στο Δεύτερο Διεπιστημονικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο υπό την επιστημονική επιμέλεια της κυρίας Άλκηστις Κοντογιάννη, το οποίο λαμβάνει χώρα στον πολυχώρο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Το σεμινάριο έχει θέματα σχετικά με τα προβλήματα που χειρίζονται οι σωφρονιστικοί εντός της φυλακής, την ενημέρωση ως προς τις μεθόδους ή τεχνικές αντίστασης που ακολουθούν οι έγκλειστοι, το σωφρονιστικό δίκαιο από φιλοσοφική και κοινωνιολογική θεώρηση καθώς και τη σημαντικότητα της συμβολής των Σωφρονιστικών κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού αλλά και κατά την επανένταξη των αποφυλακισθέντων.
Επίσης το σεμινάριο επισημαίνει τη διαφορετικότητα των εγκλείστων και την ανάγκη δημιουργίας εκ μέρους των Σωφρονιστικών κλίματος συνύπαρξης ώστε η κοινή διαβίωση να εξασφαλίζει ηρεμία και αποδοχή. Οι σωφρονιστικοί μπορεί να διαχειρίζονται τις καθημερινές δυστροπίες με σεβασμό και κατανόηση προς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Άλλη διατομή του σεμιναρίου εξετάζει τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καθώς και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της μιας ή άλλης φυλακής, ενώ μεριμνά για την επικοινωνία και διαχείριση των συγκρούσεων στο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον της φυλακής. Το σεμινάριο κλείνει με προσωπική και ομαδική αξιολόγηση και αναστοχασμό.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ