ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

"Κοίτα γύρω": Αντιπολεμικό βίντεο από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αφών Μαλτέζου στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:20:00 μ.μ. | |
Μικρά παιδιά
Στα πλαίσια της γιορτής της 17ης Νοέμβρη και ευαισθητοποιημένοι από όσα συμβαίνουν γύρω μας, οι μαθητές της Δ΄τάξης των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Αφών Μαλτέζου δημιούργησαν ένα βίντεο κατά του πολέμου και της βίας... ένα βίντεο διαμαρτυρίας, ευαισθητοποίησης, ένα βίντεο για να προβληθεί η αλήθεια μέσα από την καθαρή παιδική τους μάτια, μια προσπάθεια για να ακουστεί η φωνή τους μέσα από τους στίχους του Γιάννη Κότσιρα και τη μουσική του Χριστόφορου Γερμένη στο τραγούδι «Κοίτα γύρω».

Οι μαθητές αφού διδάχθηκαν το τραγούδι και το ανέλυσαν στην τάξη δίνοντας τη δική τους οπτική απέναντι στην πραγματικότητα, εμπνέονται από τη μουσική, γίνονται μια ομάδα και δημιουργούν. Το βίντεο εστάλη στον κύριο Κότσιρα, ο οποίος έδωσε τη δική του απάντηση σε αυτήν την προσπάθεια δημοσιεύοντάς τη στη σελίδα του στο Facebookκαι το Youtubeμε τα εξής λόγια:

“ Όταν γράφουμε ένα τραγούδι, ποτέ δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το ταξίδι του.

Σε ποιες ψυχές θα βρει φωλιά, σε ποια σκέψη θα τρυπώσει.

Το "Κοίτα γύρω" που γράψαμε με τον Χριστόφορο Γερμένη, αγκαλιάστηκε από πολύ κόσμο. Σχολεία σε όλο τον κόσμο, Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα, Γυμνάσια, Δημοτικά...

Αυτή όμως η εικονοποίηση για κάποιο λόγο με συγκίνησε πάρα πολύ.

Ίσως γιατί έχει μια αθωότητα και ταυτοχρόνως μια καθαρή ματιά. Ίσως γιατί η εποχή που ζούμε σκληραίνει όλο και περισσότερο πνίγοντας στο αίμα χιλιάδες μικρά παιδιά καθημερινά.

Ίσως γιατί τελικά φαίνεται η γενιά του κτήνους να κερδίζει έδαφος.

Ή ίσως γιατί εν τέλει συνηθίσαμε το τέρας.

Δείτε το όλο.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Αφών Μαλτέζου στο Άργος αλλά και την δασκάλα τους, την Αντωνία Κωνσταντινοπούλου που ήρθε σε επαφή μαζί μου και έτσι πήρα αυτό το καταπληκτικό δώρο.

Στο τέλος του βίντεο αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι μαθητές που πρωταγωνιστούν.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ChristoforosGermenis

Εμείς ευχαριστούμε πολύ για το εγκάρδιο αγκάλιασμα αυτής της προσπάθειας.
  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ