ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ο χειμώνας «ξεπροβάλλει» στα τέλη Νοεμβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. | |
Χιόνια
Ηχηρό παρών αναμένεται να δηλώσει ο χειμώνας τις επόμενες τελευταίες ημέρες του φθινοπώρου με το κρύο και τα χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα να αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά των προγνώσεων των μετεωρολόγων.


Πιο αναλυτικά, τις επόμενες ημέρες αναμένονται συννεφιά, υγρασία, νοτιάδες και βροχές όπως μετέδωσε ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου. Μάλιστα η πτώση του υδραργύρου θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από αύριο, Τρίτη, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην Αττική να φτάνει τους 7 βαθμούς.

Παράλληλα, ο διδάκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Σιούτας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο Δεκέμβριος θα είναι πιο ψυχρός μήνας από τον Ιανουάριο του 2024.

«Θα έχουμε ένα βροχερό διάστημα με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με αρκετές βροχές και νοτιάδες. Προς τα τέλη του μήνα φαίνεται ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή και πιθανώς και χιόνια» σημείωσε ο κ. Σιούτας. και πρόσθεσε πως από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα του θα έχουμε έναν φυσιολογικό χειμώνα με χιόνια. «Φαίνεται να πηγαίνουμε σε πιο ήπιες συνθήκες τον Ιανουάριο» ανέφερε ακολούθως ο ίδιος.

«Ο χειμώνας φαίνεται ότι θα έρθει μεν στην ώρα του αλλά ίσως να μην διατηρηθεί πάρα πολύ. Πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε μάλλον τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Ιανουάριο» κατέληξε ο κ. Σιούτας.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη


Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ