ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Εκπαίδευση της Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:45:00 π.μ. | | |
Ύδρα
Στα πλαίσια της ουσιαστικής μέριμνας του Δ.Λ.Τ. για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος , σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προγραμματίσει την Ετήσια Εκπαίδευση της εθελοντικής Ομάδας αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, την ερχόμενη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ύδρας και την εξειδικευμένη σε αυτά τα θέματα Εταιρεία “ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος ”. 

Σκοπός της εν λόγω εκπαίδευσης είναι η ενημέρωση όλων των μελών της Ομάδας του Δ.Λ.Τ. αλλά και όσων πολιτών της Ύδρας το επιθυμούν , για τις δυνατότητές μας, σε ό,τι αφορά στη χρήση του αντιρρυπαντικού μας εξοπλισμού, καθώς και τις μεθόδους που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση που συμβεί κάποιο πραγματικό περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης. 

Το πρόγραμμα της εν λόγω δράσης περιγράφεται αναλυτικά στη συνέχεια : 

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 

Θεωρητική Εκπαίδευση ( 10:00 έως 12:00 ) Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη » και κατά την διάρκεια αυτής θα αναλυθούν μεταξύ των άλλων τα παρακάτω θέματα : 

> Γενικά στοιχεία οργάνωσης του Δ.Λ.Τ. για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης 

>Ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό διαρρεύσει στη θάλασσα . 

> Παρουσίαση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Ύδρας . 

> Διαδικασίες χρήσεως των πλωτών φραγμάτων αλλά και η μεθοδολογία αγκυροβόλησής τους . 

> Διαδικασίες χρήσεως των απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών και επιλογή του καταλληλότερου υλικού ανάλογα με το περιστατικό .

> Στιγμιότυπα από την προηγούμενη Άσκηση του Δ.Λ.Τ. Ύδρας . 

> Προβολή Video με Άσκηση άλλου φορέα , ο οποίος και αυτός διαθέτει αντίστοιχα με το Δ.Λ.Τ Ύδρας υλικά και μέσα. 

> Διάλογος /συζήτηση . 

Πρακτική Εκπαίδευση ( 12:00 έως 14:00 ) Η πρακτική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στον Λιμένα της Ύδρας σε δύο (2) σκέλη: 

1° Σκέλος : Θα γίνει παρουσίαση χαρακτηριστικών δειγμάτων υλικών από το σύνολο του Εξοπλισμού Αντιρρύπανσης που έχει στη διάθεσή του το Δ.Λ.Τ. Ύδρας και παράλληλα θα αναλυθούν οι τρόποι χρήσης αυτών ανάλογα με το περιστατικό . 

2° Σκέλος : Αμέσωςμετά θα διεξαχθεί Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, το σενάριο της οποίας θα ανακοινωθεί επιτόπου ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των σκαφών που θα υπάρχουν εκείνη τη στιγμή στον λιμένα . 

Εκπαιδευτές : (Μετόπη Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος A) Cpt Μιχάλης Αγγελόπουλος (πρώην Μάχιμος Αξιωματικός ΠΝ) Β) Αγγελόπουλος Βλάσης (Μηχανικός Περιβάλλοντος ) 

Σημειώνεται ότι την εν λόγω εκπαίδευση , είναι επιθυμητό να την παρακολουθήσουν και άλλοι πολίτες του νησιού που δεν ανήκουν στην εθελοντική Ομάδα Αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Ύδρας . 

Ο Πρόεδρος , Δ.Λ.Τ.Υ. 
ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ Ιωάννης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ