ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αργολίδας στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:26:00 μ.μ. | |
Νέος διάκος στη Μητρόπολη
Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 ,εορτή του Αγίου Μηνά του Μεγαλομάρτυρα , ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο.
Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας τελέστηκε η εις διάκονο χειροτονία του Κορολή Βασιλείου. Η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Λουκά παρουσία Ιερέων ,συγγενών και φίλων του Διακόνου.
Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλλαν ο διευθυντής της Σχολής βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας και πρωτοψάλτης κ. Κακούρης καθώς και ο πρωτοψάλτης και πρόεδρος του συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας Δημήτριος Καρκαλάτος.
Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Βασιλείου Κορολή , που κατάγεται από τα Ιρια Αργολίδας και από μικρό παιδί υπηρετεί την εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, βλέποντας την αγάπη που είχε για να υπηρετήσει την εκκλησία ,ο νέος Διάκος, τον ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αργολίδος.
Ο νέος διάκονος γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1998, κατάγεται απ τα Ιρια Αργολίδος και μεγάλωσε εκεί. Την αγάπη του για τη χριστιανική πίστη, καλλιέργησε ο π. Αναστάσιος Ράπτης
Μέσα από τις ακολουθίες, γνώρισε και αγάπησε τη Βυζαντινή μουσική, την οποία αργότερα και διδάχθηκε. Εργάστηκε επί 5ετιας ως ιεροψάλτης στα Γιανουλαίικα και τις Κοκκινάδες Αργολίδος, ενώ παράλληλα εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη και επιτελεί πνευματικό έργο στο κατηχητικό σχολείο "Πνοή Ζωής" των Πυργιωτίκων. 
Στις 21 Απριλίου του 2023 νυμφεύθηκε τη σύζυγό του Μαρία Τέκου στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε ζούνε στο Ναύπλιο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ