ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Παρακολούθηση εργασίας (Job shadowing) στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. | |
Job shadowing
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus 122 που υλοποιεί το ΙΣΤ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Κύπρου επισκέφθηκαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για παρακολούθηση εργασίας, η Διευθύντρια του Σχολείου και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας των Προγραμμάτων Erasmus. 

Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί συνόδευαν 6 μαθητές ΣΤ’ Τάξης και παρέμειναν στην πόλη μας από την Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου του 2023. Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, τους υποδέχθηκαν θερμά η Διευθύντρια κ. Παπουτσή Γεωργία και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. 

Ο σκοπός ήταν να παρακολουθήσουν καινοτόμες και συμπεριληπτικές εκπαιδευτικές πρακτικές και δραστηριότητες. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Γεωργίτσα Αικατερίνη, κ. Γουγουτσά Ιφιγένεια, κ. Γουγουτσά Χρύσα, κ. Δρίτσα Αικατερίνη, κ. Κωνσταντινίδου Νίκη, κ. Μελά Ουράνια, κ. Οικονόμου Δώρα, κ. Σαμπρή Μαρία, κ. Τζανή Γεωργία και κ. Τράκα Φωτεινή παρουσίασαν καινοτόμες πρακτικές και δραστηριότητες στην τάξη καλύπτοντας τον σκοπό της επίσκεψης τους. Επιπρόσθετα, οι Κύπριοι συνάδελφοι και μαθητές επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους της Επιδαύρου, του Παλαμηδίου και των Μυκηνών. 

Ξεχωριστό γεγονός αποτέλεσε η ξενάγηση στο Παλιό Ναύπλιο από τους μαθητές της Ε’ Τάξης του 4ου ΔΣ Ναυπλίου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Αισώπου Αικατερίνης, κ. Γουγουτσά Χρύσας κ. Κωνσταντινίδου Νίκης και κ. Τζανή Γεωργίας. 

Επιπλέον, επισκέφθηκαν το παράρτημα του Harvard στο Ναύπλιο (ξενάγηση από κ. Γκόγκα Ματίνα), το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου, το Μπούρτζι καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο. Τέλος, επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα μαζί με τους μαθητές της Ε’ Τάξης του σχολείου μας και τους εκπαιδευτικούς κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Κωνσταντινίδου Νίκη και κ. Ρατσιάτου Ρεγγίνα, για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές τόσο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου όσο και του ΙΣΤ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού έμειναν ευχαριστημένοι από την γνωριμία και τον δημιουργικό χρόνο που πέρασαν μαζί. 

Η θερμή φιλοξενία μας προς τους Κύπριους ενισχύθηκε από την υποστήριξη του καφέ «Το Κεντρικόν» (Πλατεία Συντάγματος-κ. Πουλής), του καταστήματος «Atlantis» (ο κ. Μαουρής), του καταστήματος Γαλακτοκομικών προϊόντων Ηλιού (κ. Ηλιού Ελένη), το ελαιοτριβείο «Μελάς» στο Λυγουριό καθώς και του τυπογραφείου «Labelart» (κ. Σούγλα Ελισάβετ). 

Όλους τους παραπάνω ευχαριστούμε πολύ που βοήθησαν να αποκομίσουν οι Κύπριοι συνάδελφοι και μαθητές τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ