ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου ευχαριστεί την Περ. Πελοποννήσου για την επίσκεψη στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 π.μ. | | |
Παναγιώτης Νίκας
Ευχαριστήρια επιστολή προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου απευθύνει η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.

Στην επιστολή προς την Περιφέρεια, ειδικότερα, γίνεται αναφορά στην “ευκαιρία που προσέφερε σε 47 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου να μετακινηθούν δωρεάν στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και να ενημερωθούν σχετικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην ίδια επιστολή η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου , “θεωρούμε ότι η συμμετοχή των μαθητών/τριών μας στη συγκεκριμένη δράση, ενίσχυσε σημαντικά την οικολογική ευαισθησία και συνείδησή τους”.

Οπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου οργάνωσε μέσα στον τρέχοντα μήνα Νοέμβριο σειρά επισκέψεων γυμνασιόπαιδων συνολικά 8 σχολείων -και από τις 5 Π.Ε.- στη μονάδα της Παλαιόχουνης, με στόχο να δουν από κοντά και να ενημερωθούν πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες απ’ όλα τα πιο πάνω σχολεία συνάντησε στην μονάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος κάλεσε τα παιδιά να συμβάλλουν δραστήρια στην προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς η ενέργεια αυτή έχει σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο, ενώ παράλληλα συντελεί ουσιαστικά σε αξιόλογη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συνολικά, την μονάδα στην Παλαιόχουνη επισκέφθηκαν το διάστημα από 13 μέχρι και 21 Νοεμβρίου μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της Μεσσηνίας, δύο της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα την μονάδα επισκέφθηκαν, από την Αργολίδα το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου και το 1ο Γυμνμάσιο Αργους, από την Αρκαδία το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, από την Κορινθία το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, από τη Λακωνία το Γυμνάσιο Βλαχιώτη και από τη Μεσσηνία το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και τα Γυμνάσια Μελιγαλά και Θουρίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ