ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Η Ομάδα Γυναικών Άργους διαδηλώνει ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2024

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. | |
Ομάδα Γυναικών Άργους
Η Ομάδα Γυναικών Άργους (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να ενώσουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία και να συμμετέχουμε μαχητικά στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 15ης Δεκέμβρη στις 6:30μμ στην πλατεία αγίου Πέτρου, στο Άργος, διαδηλώνοντας ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2024.


ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

• Ενώ η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο σε όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα ενοίκια, αλλά και στα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας,

• ενώ οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα,

• ενώ είμαστε υποχρεωμένες να χρυσοπληρώνουμε τα ιδιωτικά μεγαθήρια, αφού τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται,

• ενώ τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε επικίνδυνα και παγωμένα σχολεία,

• ενώ βιώνουμε την εργοδοτική βία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με εξουθενωτικά ωράρια που κάνουν τη ζωή μας λάστιχο,

• ενώ αντιμετωπίζουμε την απουσία δημόσιων και δωρεάν δομών για την προστασία και τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, τη στιγμή που ΜΚΟ και ιδιώτες έχουν στήσει φαγοπότι δραστηριοποιούμενοι σ’ αυτούς τους τομείς,

• ενώ βγάζουν στο σφυρί με τους πλειστηριασμούς τα σπίτια μας και τις ζωές μας,

Ο κρατικός προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση για το 2024

 Ζητά από εμάς τις εργαζόμενες, τις συνταξιούχους, τις αυτοαπασχολούμενες να πληρώνουμε το 95% των φόρων ενώ από τους επιχειρηματικούς ομίλους μόνο το 5%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο μισθός δεν φτάνει στις γυναίκες του μόχθου και τις οικογένειές μας ούτε για το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, την ίδια στιγμή οι εταιρείες ενέργειας και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν στη κυριολεξία, με κέρδη ρεκόρ! Μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, που αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της χώρας!

 Φέρνει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, στην προστασία από φυσικές καταστροφές συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

Δε ανεχόμαστε να θυσιάζουμε τις ζωές μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα! Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

Δεν δεχόμαστε οι κυβερνήσεις που κινούνται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λογαριάζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις των μεγάλων επιχειρήσεων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες με μείωση του εργάσιμου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , για 7ωρη- 5ημερη – 35ωρη εργασία, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα.

Δυναμώνουμε τον κοινό μας βηματισμό με εργατικά σωματεία, με ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με αγροτικούς συλλόγους, με φοιτητικούς συλλόγους και διεκδικούμε:

 Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

 Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

 Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

 Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

 Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

 Επιδότηση ενοικίου για τις λαϊκές οικογένειες, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

 Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ