ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) Εργαζομένων στην ΕΑΣ- ΡΕΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:51:00 μ.μ. |
ΔΑΣ
Σχετικά με την «οικειοθελή παραχώρηση» ύψους 100€ της εταιρείας ΕΑΣ -ΡΕΑ προς τους εργαζόμενους και την ευχαριστήρια επιστολή του σωματείου που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ, θα θέλαμε να επισημάνουμε, με βάση τη δική μας αντίληψη, ότι:

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ελάχιστη επιστροφή από το μεγάλο κομμάτι της απλήρωτης δουλειάς των εργαζομένων. Δηλαδή επιστρέφεται σαν δήθεν παροχή ένα ελάχιστο κομμάτι της υπεραξίας που μιλούν οι οικονομολόγοι, η οποία προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από τη δουλειά με το μυαλό και τα χέρια των εργαζομένων και την καρπώνονται οι εργοδότες.

Σίγουρα δεν υποτιμούμε τίποτα. Ωστόσο στους πραγματικά και αποκλειστικά για τους εργαζόμενους, δύσκολους καιρούς, ο μόνος δρόμος είναι η αποφασιστική διεκδίκηση μισθών που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Αληθινή ανακούφιση στην ακρίβεια και στις δυσκολίες των εργαζομένων μπορεί να δώσει μόνο η διεκδίκηση και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και εργασιακά δικαιώματα για όλους!

Αυτή είναι η λύση και όχι η εντατικοποίηση για να βγει η παραγωγή και τα ατελείωτα ωράρια για λίγα ευρώ παραπάνω ώστε να καλυφθούν «τρύπες» στο ρεύμα, στα καύσιμα,στα τρόφιμα, στην υγεία, στα φροντιστήρια, στις σπουδές των παιδιώνκλπ, που αποδεδειγμένα στη πορεία πληρώνονται με σακατιλίκι και επαγγελματικές ασθένειες που δεν αναγνωρίζονται!

ΥΓ. 1 Οι εργαζόμενοι δεν είναι επαίτες αντίθετα με περηφάνια απαιτούν, διεκδικούν, αποσπούν λιγότερα ή περισσότερα από αυτά που στην πραγματικότητα τους ανήκουν.

ΥΓ. 2 Δύο χρόνια μετά τις αρχαιρεσίες και την ανάληψη καθηκόντων και ενώ δεν έχει γίνει ούτε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη η εμφάνιση του αόρατου ΔΣ έστω και με μια επιστολή, αφού συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε (τουλάχιστον η ΔΑΣ που έχει εκπροσώπηση δεν είχε γνώση).

ΔΑΣ 21/12/23
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ