ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Λαϊκή Ενότητα - Ανυπότακτη Αριστερά Αργολίδας: Πολύχρωμες ληστρικές αυξήσεις στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:28:00 μ.μ. | |
Η κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων από 1/1/2024 με απόφαση της ΕΕ, η επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής με την ονομασία «μηχανισμός διακύμανσης», η οποία αποτελεί την απευθείας μετακύλιση στον καταναλωτή της αισχροκέρδειας του προηγουμένου διαστήματος από την εκδήλωση της «ενεργειακής κρίσης» που μέχρι τώρα καλύπτονταν σε ένα βαθμό από δημόσιο χρήμα μέσω των PowerPass, θα επιφέρει τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι γνωστό ότι η τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται από τον τζόγο του χρηματιστηρίου ενέργειες και την ρήτρα αναπροσαρμογής με αποτέλεσμα τα καρτέλ της ενέργειας να καθορίζουν την τελική τιμή και να καταγράφουν τεράστια κέρδη εις βάρος των καταναλωτών, ληστεύοντας ουσιαστικά με τη στήριξη της κυβέρνησης τον Ελληνικό Λαό.

Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Η περαιτέρω αύξησή της θα προκαλέσει νέες αυξήσεις τιμών σε όλα τα είδη, δηλαδή νέο κύμα ακρίβειας στις πολύ υψηλές τιμές και ιδιαίτερα στα είδη πρώτης ανάγκης!

Το αποτέλεσμα της μετατροπής του ηλεκτρικού ρεύματος από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα είναι η ενεργειακή φτώχεια και η φτώχεια γενικότερα.

Για να αμβλύνει τις αντιδράσεις η κυβέρνηση προτρέπει τους καταναλωτές να επιλέξουν σε ποιο πρόγραμμα τιμολόγησης θα ενταχθούν, καθιερώνοντας τέσσερις κατηγορίες (σε κίτρινο, μπλε, πορτοκαλί και πράσινο χρώμα) και η επιλογή να γίνει με γνώσεις και προϋποθέσεις, που είναι αδύνατον να γνωρίζουν!

Η διαδικασία αυτή είναι πρωτοφανής, αποτελεί απάτη και κοροϊδία διότι επιρρίπτει την ευθύνη στον καταναλωτή για τις αυξήσεις που θα υποστεί, οτιδήποτε κι αν επιλέξει.

Έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό και την απόκρυψη της αλήθειας, που είναι ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η μετατροπή του ηλεκτρικού ρεύματος από δημόσιο αγαθό σε εμπορικό προϊόν για να πλουτίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες της ενέργειας είναι η αιτία και για τις νέες αυτές αυξήσεις, που θα καταστήσουν το κόστος ζωής ακόμα μεγαλύτερο και δυσβάσταχτο για τα λαϊκά νοικοκυριά και της μικρές επιχειρήσεις.

Μοναδική λύση είναι η ανάπτυξη ενός μεγάλου μαζικού κινήματος απέναντι στην ακρίβεια, στην ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας και την ενεργειακή φτώχεια που φέρνει.

Η Λαϊκή Ενότητα ΑΑ απαιτεί:
Tηνεπανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας ώστε το ηλεκτρικό ρεύμα που είναι απαραίτητο για την κοινωνική ευημερία να γίνει πάλι Δημόσιο Αγαθό.
Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Να γίνει άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 4% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.
Να επανεργοποιηθεί ο νόμος 4320/2015 που προβλέπει δωρεάν 1200 kwh το τετράμηνο για όσους είναι κάτω από τα όρια φτώχειας.
Να σταματήσουν οι αποκοπές συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος και ίντερνετ σε φτωχά υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και να γίνει επανασύνδεσή τους.
Να καταργηθεί η βίαιη και πρόωρη απολιγνιτοποίηση και να προσαρμοστεί η χώρα μας με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που θα φτάσουν στην απολιγνιτοποίηση το 2049.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι σημαντικότατο κοινωνικό αγαθό και θα παλέψουμε για να γίνει και πάλι δημόσιο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ