ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Εκδήλωση με εικόνες, χρώματα και ήχους Χριστουγέννων στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:22:00 μ.μ. | |
Παιδική χορωδία
Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, το απόγευμα  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε εκδηλωση με τίτλο:  «Έλαμψε δε τότε ο ναός όλος». Εικόνες, χρώματα και ήχοι Χριστουγέννων.
Την επιμέλεια και παρουσίαση είχαν η  Καλλιόπη Καλποδήμου (Φιλόλογος) και ο Γιώργος Κόνδης (Κοινωνιολόγος)
Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς, μουσική εισαγωγή ΜaggieJohnston, δυο χριστουγεννιάτικες σουίτες για φλάουτο του G.P.Τelemann, κείμενα Χριστουγέννων και προβολή φωτογραφικού υλικού: Γ.Κόνδης- Κ.Καλποδήμου με την συμμετοχή της παιδικής Χορωδίας ΔΟΠΠΑΤ : διεύθυνση Γιάννη Νικολόπουλου και στον επίλογο: Αναλόγιο Δημ. Σχολείου Δρεπάνου - «Παραμονή Χριστουγέννων», Φώτη Κόντογλου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου.
«Έλαμψε δε τότε ο ναός όλος, και ήστραψεν επάνω εις τον θόλον ο Παντοκράτωρ με την μεγάλην και επιβλητικήν μορφήν».
Θαλασσοδαρμένοι, κουρασμένοι, πεινασμένοι, αλλά με την καρδιά γεμάτη πίστη, αγάπη και θάρρος έφτασαν στο Χριστό στο Κάστρο ο παπα-Φραγκούλης και η συνοδεία του για να λειτουργήσουν την εκκλησιά τη Άγια νύχτα των Χριστουγέννων. 
Το κείμενο του κοσμοκαλόγερου Αλεξ. Παπαδιαμάντη αποτελεί την πρώτη, αξεπέραστη σε δύναμη συμβολισμών και ομορφιά εικόνα της προσέγγισης στη μαγεία των Χριστουγέννων. 
Στην προσπάθεια αυτή η μουσική, το τραγούδι και οι παιδικές ψυχές, μας βοηθήσαν να νιώσουμε ακόμη περισσότερο τη χαρά των ημερών, στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, δίπλα στους χώρους του Γεύματος Αγάπης που ενισχύουν τη θέλησή μας για Κοινωνική Αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ