ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Αργολίδας: Είναι απαράδεκτο να δουλεύουμε υπό το καθεστώς τρόμου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. | | |
Προαύλιο Νοσοκομείου
 Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Αργολίδας (ΕΙΝΚΥΑ) καταγγέλλει τη στάση του Υπουργού Υγείας ο οποίος ενώ στις 30/11/23 (δεύτερη μέρα της απεργίας) στην συνάντηση με την Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ επανέλαβε την ίδια δέσμευση που είχε αναφέρει και στις 7/11 (πως θα δινόταν παράταση θητείας ως 31/12/24 σε όλους τους επικουρικούς ειδικευμένους γιατρούς χωρίς διακρίσεις), στη σχετική διάταξη που αναρτήθηκε στην διαβούλευση opengov την επομένη ημέρα αναφέρει 6μηνη μόνο παράταση (ως 30/6/24 και μάλιστα στην "διακριτική ευχέρεια" κάθε διοικητή ανά περίπτωση γιατρού). 

Στην ίδια διάταξη είναι επίσης εξευτελιστική η μεταχείριση των υπόλοιπων επικουρικών και άλλων συμβασιούχων υγειονομικών (με 6μηνες, 3μηνες και 2μηνες παρατάσεις).

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την άρνηση νέας παράτασης για τους παρατασιακούς ειδικευόμενους, με την άρνηση δέσμευσης για αυξήσεις στις τακτικές αποδοχές, με την άρνηση δέσμευσης για προκήρυξη όλων των κενών θέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες κλπ, δείχνουν πως η κλιμάκωση του αγώνα είναι μονόδρομος για την αποτροπή της λειτουργικής κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείαςκαι για την αναγκαία ενίσχυσή του.

Καταγγέλλουμε επίσης τα βίαια επεισόδια που ζήσαμε χθες, 04/12/2023, στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Είναι απαράδεκτο να δουλεύουμε (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) υπό το καθεστώς τρόμου. Έφοδοι, ξύλο, πυροβολισμοί, βρισιές κλπ βίαια ξεσπάσματα δεν έχουν καμιά θέση σε χώρους παροχής υγείας. Υπό τέτοιες συνθήκες εργασίας και εμπαιζόμενοι από τις κυβερνήσεις είναι φυσικό να παραιτούνται μαζικά συνάδελφοι.

Η ΕΙΝΚΥΑ καλεί τα μέλη της νασυμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 08/12/2023 στα νοσοκομεία του νομού μας. Καλεί επίσης τα σωματεία, τους φορείς και τους κατοίκους του νομού να πάρουν θέση και να παλέψουν για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και επιστημονικών/τεχνολογικών δυνατοτήτων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ