ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Στη γη της Αρκαδίας ετάφη ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 μ.μ. | | |
Εξόδιο ακολουθία
Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου η πόλη της Τρίπολης προέπεμψε σήμερα το πρωί μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης τον μακαριστό ποιμενάρχη της, κυρό Αλέξανδρο.
Στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βασιλείου Τριπόλεως συμμετείχαν αρκετοί ιεράρχες και ιερείς αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της περιοχής. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη ωστόσο εκπροσώπησε ο τοποτηρητής της χηρευούσης μητροπόλεως, Σπάρτης κ. Ευστάθιος.
Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν από νωρίς για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό ποιμενάρχη της μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Για την προσωπικότητα του μακαριστού ιεράρχη μίλησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και την προσφορά του αοιδίμου μητροπολίτη στην Εκκλησία.
Επικήδειους λόγους εκφώνησαν επίσης, ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εκ μέρους του τοποτηρητή της μητροπόλεως, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και εκ μέρους των κληρικών ο επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.
Μετά το τέλος της νεκρώσιμης τελετής η σορός του κυρού Αλεξάνδρου μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Τρίπολης, όπου και ετάφη σε ταφικό μνημείο το οποίο είχε μεριμνήσει να κατασκευάσει ο ίδιος.

Φωτογραφίες: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ