ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Το ΕΕΕΕΚ Αργολίδας επισκέφθηκε το ΄Ιδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. |
Μαθητές σε Μουσείο
Στις 30 Νοεμβρίου του 2023 το Εργαστήριο Εικαστικής Αγωγής του ΕΕΕΕΚ Αργολίδας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, στο ΄Ιδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. 

Μικροομάδα μαθητών του εργαστηρίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την εικαστικό κ. Κομνηνού Έλενα, την κ.Μπίκα Βάτη & την κ.Ταμπάκη Ευαγγελία, συμμετείχε σε εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα του μουσείου για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες . 

Υπό την καθοδήγηση της εισηγήτριας και της υπεύθυνης εκπ/κού πήραν μέρος σε μια σειρά από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τα παιχνίδια των βιρτουόζων του χρώματος και την προσέγγιση του slow looking, αλληλεπιδρώντας με σημαντικότατα έργα τέχνης στο χώρο του Μουσείου. 
Η ξενάγηση σχεδιάστηκε με κεντρικούς άξονες τη συμμετοχικότητα, την ομαδοσυνεργατική μάθηση, την προσωπική ανάγκη για εμπειρία αλλά και τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες για ελεύθερη έκφραση. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας κοινής εμπειρίας, μέσω της τέχνης στην οποία όλα τα μέλη θα μπορέσουν να γνωρίσουν δια ζώσης τα σπουδαία έργα του καταπληκτικού αυτού μουσείου…. 

Η Συλλογή επικεντρώνεται στη νεότερη και σύγχρονη τέχνη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, περιλαμβάνοντας σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων που σημάδεψαν τον 19ο και 20ο αιώνα όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, ToulouseLautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Miró, Klee, Giacometti, Bacon, Pollock, Lichtenste in, Chagall, Botero, καθώς και έργα σημαντικών νεότερων και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, ΧατζηκυριάκοςΓκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Στάμος, Takis, Chryssa κ.ά. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Χελιώτη υπεύθυνη των εκπ/κων προγραμμάτων, την καταπληκτική κυρία Ιωάννα και σε όλους τους ανθρώπους του μουσείου για την φιλοξενία τους, ευελπιστώντας σε μια μελλοντική συνεργασία. 

Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όλες τις σχολικές μονάδες και όχι μόνο, όντας μια μοναδική εμπειρία…. 

ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΕΛΕΝΑ 
ΠΕ08 Εικαστικός 

ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 
Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ