ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 μ.μ. | | |
Πανό διαμαρτυρίας
Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στις 10.00 π.μ. οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο 5ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. 
Χιλιάδες συμβασιούχοι διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη μονιμοποίησή τους, κόντρα στην κατάρρευση των δημόσιων μονάδων. Στην περιφέρεια θα γίνουν κινητοποιήσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες και στα νοσοκομεία.

Αφορμή για τη νέα κινητοποίηση είναι η κοροϊδία του υπουργείου Εργασίας απέναντι στους υγειονομικούς, αφού ενώ είχε δεσμευτεί για ετήσια παράταση των συμβάσεων, τελικά με σχετικό νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση οι παρατάσεις περιορίζονται σε 3 και 6 μήνες στην καλύτερη περίπτωση.
Μεταξύ αυτών που είναι αντιμέτωποι διαρκώς με το φάσμα της απόλυσης είναι και χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στη δημόσια Υγεία, τη στιγμή που ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 22.000 την τελευταία δεκαετία. 

Με απόλυση απειλούνται τουλάχιστον 700 διασώστες του ΕΚΑΒ, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι αποψιλωμένο από μόνιμο προσωπικό. Ενώ στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων με απόλυση απειλούνται οι 129 συμβασιούχοι (πάνω από το 50%) σε σύνολο 253 εργαζομένων!
Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Μονιμοποίηση όλων ανεξαιρέτως των συμβασιούχων. Μόνιμες και μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων. Επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ