ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου προς τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:25:00 μ.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου
Τη Τετάρτη 20/12/ 2023 με στάση εργασίας, καθολική συμμετοχή και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία, απάντησαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου, στις προθέσεις της κυβέρνησης να συγχωνεύσει τις ΔΕΥΑ σε πανελλαδικό επίπεδο προκειμένου να εμπορευματοποιήσει τη διαχείριση του νερού.

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωση Ναυπλίου παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, συζήτησε με τους εργαζόμενους και έκφρασε τη συμπαράσταση της στα προβλήματά τους.

Ανέπτυξε της θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαχείριση του νερού ως κοινωνικού αγαθού, τον τρόπο λειτουργίας και τα προβλήματα στις ΔΕΥΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου εκφράζει την αντίθεσή της στην προωθούμενη συγχώνευση των 126 ΔΕΥΑ, πολιτική που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ρύθμισης με τη διεύρυνση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, που αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιτάχυνση της παραχώρησης της κερδοφόρας διαχείρισης του νερού και των αστικών αποβλήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απαιτούμε:

Να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για συγχώνευση των ΔΕΥΑ που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του νερού και το παραδίδει στα επιχειρησιακά συμφέροντα.

Να λυθούν όλα τα προβλήματα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου (Εργασιακές σχέσεις, μόνιμη απασχόληση κλπ)

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση που να καλύπτει την οικονομική επιβάρυνση από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου, εφαρμογής των οδηγιών της ΕΕ για το νερό και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που το μετατρέπουν σε εμπόρευμα .

Επίλυση του οξυμένου προβλήματος της ακαταλληλότητας του νερού που προσφέρει η ΔΕΥΑΝ στο δήμο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απαιτούμε επαρκές, ποιοτικά ελεγμένο και φθηνό νερό σε όλο το δήμο.



Ναύπλιο 21/12/2023



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ