ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

React Day: H Κωτσόβολος έδειξε το δρόμο του εθελοντισμού και στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:15:00 μ.μ. | |
React Day
Σίγουρα σε κάποια φάση της ζωής σου υπαρξιακά ερωτήματα έχουν βασανίσει τη σκέψη σου. Ή μπορεί και να συνεχίζουν να τη βασανίζουν ανά διάφορες περιόδους. Κλιματική αλλαγή, οικονομική κρίση, ανθρωπιστική κρίση. Πού πάει αυτός ο κόσμος; Υπάρχει ελπίδα για αλλαγή;

Μικρά- μεγάλα ερωτήματα που μπορούν ξεκινήσουν φιλοσοφικές συζητήσεις που διαρκούν ώρες. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις αποτελέσει μέρος μιας τέτοιας κουβέντας, η οποία πάντα για κάποιο λόγο λήγει άδοξα, γιατί εδώ που τα λέμε δεν υπάρχουν και σαφείς απαντήσεις. Στο μοναδικό πράγμα που καταλήγεις είναι ότι αν ο καθένας από εμάς έκανε μία μικρή κίνηση, μία μικρή αλλαγή στη ζωή του, πιθανότατα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Την αλλαγή, λοιπόν, που θέλει να δει η Κωτσόβολος στον κόσμο μας, την κάνει η ίδια πράξη μέσω του “React Day”. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την Ημέρα Καλής Πράξης που η εταιρεία πραγματοποιεί τα τελευταία 10 χρόνια, όμως φέτος μετονομάστηκε για να επισημάνει ακριβώς την αξία της αντίδρασης και το νόημα του να δουλεύουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε κάτι μεγαλύτερο.

2.000 εθελοντές-εργαζόμενοι της Κωτσόβολος συγχρονίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές ανά την Ελλάδα καταφέρνοντας να φέρουν εις πέρας 63 καλές πράξεις εθελοντισμού, συνεισφέροντας στις τοπικές κοινωνίες. Οι άνθρωποι της εταιρείας ανέλαβαν και από μία διαφορετική δράση στην περιοχή που εργάζονται με στόχο να αντιδράσουν για καλό σκοπό για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.

Ο συντονισμός της μεγαλύτερης εθελοντικής δράσης της Κωτσόβολος αποτελεί τρανή απόδειξη ότι και μπορούν να γίνουν πολύ σημαντικά πράγματα που δε μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά και ότι η ισχύς εν τη ενώσει πάντα έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Ανάμεσα στους εθελοντές της εταιρείας ήταν και ο Γιώργος, οποίος μετά από τις σπουδές του σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα IT της Κωτσόβολος. Φέτος, έκανε το ντεμπούτο του μαζί με το “React Day”.

«Σαν παιδί και αργότερα σαν φοιτητής, θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο και πιστεύεις ότι μπορείς να το καταφέρεις. Στη συνέχεια, ως υπεύθυνος ενήλικας κάπου λες αρκετά με τον ρομαντισμό και αποφασίζεις να υιοθετήσεις τη «λογική» που διακρίνει τους μεγαλύτερους. Και κάπου εκεί χάνεις το νόημα. Γιατί τελικά αν θέλεις, μπορείς πάντα να κάνεις την αλλαγή όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Αυτό πετύχαμε φέτος με την Κωτσόβολος. Όταν η εταιρεία μας ενημέρωσε για τη δράση της, δεν μπορούσε να φανταστώ το τελικό αποτέλεσμα το οποίο σίγουρα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ήταν κάτι που καταφέραμε όλοι μαζί. Ήταν μία μοναδική εμπειρία και με έβαλε σε σκέψεις για το πώς μπορώ να συνεισφέρω στους γύρω μου εκτός δουλειάς».

Ο Γιώργος συμμετείχε μαζί με άλλους εθελοντές από το Υποστηρικτικό Κέντρο της Κωτσόβολος στη δράση που πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Αγάπης» Ελευσίνας, αφιερώνοντας μία δημιουργική μέρα με πολύ παιχνίδι στα παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Το «Κέντρο Αγάπης» Ελευσίνας είναι ένα Ανοιχτό Κέντρο Προστασίας Παιδιού που λειτουργεί από το 1964, προσφέροντας ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά άπορων οικογενειών με προβλήματα ένταξης, καθώς και καθημερινή σίτιση, μελέτη, δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες. Στη Φιλική Φωλιά βρίσκουν φιλική συμπαράσταση στα προβλήματά τους περίπου 160 παιδιά, ηλικιών από Α’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου, ενώ μέσα από οργανωμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες καλλιεργούν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά έπαιξαν, εκπαιδεύτηκαν και γευμάτισαν με τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που μάλιστα είχαν προετοιμάσει το γεύμα.

«Όταν είσαι με παιδιά, όλα αποκτούν άλλο νόημα. Η αθωότητα και η απλότητα που αντιμετωπίζουν τα πράγματα συντρίβουν την πολυπλοκότητα των «μεγάλων» και σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι αν τελικά τα αφήναμε να μας καθοδηγήσουν, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ διαφορετικός», αναφέρει ο Γιώργος.

Και οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν, αφού η Κωτσόβολος ανέλαβε την ανακαίνιση του προαύλιου χώρου του Κέντρου, δημιουργώντας έναν χώρο ζωντανό, πολύχρωμο και φιλόξενο, έτοιμο να υποδεχθεί τα παιχνίδια και τα γέλια τους.

Φεύγοντας από το «Κέντρο Αγάπης» της Ελευσίνας, ο Γιώργος ένιωθε γεμάτος. Αν και είχε κάνει απλά πράγματα, όπως το να παίξει με τα παιδιά και να ετοιμάσει το γεύμα που μοιράστηκαν, ένιωθε σαν να είχε κάνει πολλά περισσότερα και αυτό γιατί «αντέδρασε». Δεν έμεινε απλώς στη θεωρία και τις φιλοσοφικές συζητήσεις, αλλά έκανε πράξη μία σκέψη που περνά από το μυαλό όλων μας. «Τι κι αν ο καθένας μας έκανε μία μικρή πράξη, αλλά με μεγάλη αξία»;

Την απάντηση την έδωσε το παράδειγμα της Κωτσόβολος, καθώς οι «μικρές» της πράξεις, πέτυχαν να καλύψουν μεγάλες ανάγκες από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, «αντιδρώντας» συντονισμένα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Για παράδειγμα στο Περιστέρι, το Αίγιο και το Άργος, οι εργαζόμενοι των αντίστοιχων καταστημάτων εστίασαν στη φροντίδα του περιβάλλοντος σε μία προσπάθεια να τονώσουν το οικοσύστημα της περιοχής. Με δενδροφυτεύσεις σε Περιστέρι και Αίγιο και καθαρισμό της ακτής της Νέας Κίου στην Αργολίδα, οι εθελοντές προσπάθησαν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιούς και καθαρού περιβάλλοντος που θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Παράλληλα, σε Βέροια, Σπάρτη και Τρίκαλα, η Κωτσόβολος με τις δράσεις της ενίσχυσε τοπικούς φορείς και δομές προχωρώντας σε αναδιαμόρφωση χώρων των Γηροκομείων.

Και η λίστα με τις δράσεις συνεχίζεται με όλες τους να έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την προσφορά και την ενίσχυση της κοινωνίας. Καλές και συγχρόνως «μεγάλες» πράξεις αγάπης για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον που η Κωτσόβολος απέδειξε έμπρακτα ότι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε μία Καλύτερη Ζωή για Όλους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ