ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Πανελλήνια διάκριση για την ομάδα του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στον EOES 2024

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:39:00 π.μ. | |
Πρωτιά για μαθητές από το Ναύπλιο
Η τριμελής ομάδα των μαθητών της Β΄ τάξης, του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου, Αγγελική Τσίρου, Σωτήρης Σωτηρίου και Πάτροκλος Αλωνιστιώτης, που πρώτευσε στον τοπικό διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών «EOES 2024» έλαβε μέρος στη δεύτερη φάση, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES (EUROPEAN OLYMPIAD OF EXPERIMENTAL SCIENCE) 2024. 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του EΚΦΕ Αγίων Αναργύρων το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2024, ενώ την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου για την απονομή επαίνων και βραβείων. 

Οι μαθητές μας, όπως αμυδρά φαίνεται στην εικόνα στο τέλος της επιστολής, διαγωνίστηκαν με επιτυχία και βρέθηκαν στις δέκα πρώτες ομάδες όλων των σχολείων της Ελλάδας. 

Η επιτυχία αυτή είναι πολύ σημαντική αν αναλογιστούμε τον δύσκολο ανταγωνισμό (τα καλύτερα δημόσια, ιδιωτικά, πρότυπα και πειραματικά σχολεία της χώρας) αλλά και τις συνθήκες που αντιμετώπισαν (μετακίνηση τις πρωϊνές ώρες με ίδια μέσα). 

Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει όχι μόνο τις ικανότητες τους αλλά και την υψηλή ποιότητα της ομαδικής συνεργασίας που είχαν. 

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους μαθητές μας και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στη μαθητική τους σταδιοδρομία και τη ζωή τους και να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους. 

Ιδιαιτέρως πρέπει να τονισθεί ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι μέντορες της ομάδας καθηγήτριες του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου, Μαριρένα Παπαδημητρίου (Φυσικός), Δήμητρα Καρίγιαννη και Αυγή Πραχάλη (Χημικοί) και Αλεξάνδρα Καπίρη (Βιολόγος). 

Η προθυμία τους να επενδύσουν χρόνο, ενέργεια και καρδιά σε αυτήν την προσπάθεια, αντανακλά την αγάπη τους για την εκπαίδευση και την επιθυμία τους να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αναπτύξουν το δυναμικό τους. 

Θερμά συγχαρητήρια για τη συνεχή υποστήριξη, τον ενθουσιασμό και την επιμονή που επέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. 

Τέλος πρέπει να επισημανθεί η μεγάλη συμβολή της υπεύθυνης του ΕΚΦΕ Αργολίδας κας Μανουσάκη Κλεοπάτρας η οποία εκτός των άλλων, διοργάνωσε τον τοπικό διαγωνισμό, υποστήριξε και ασχολήθηκε με την προετοιμασία της ομάδας, συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού και διόρθωσε γραπτά στο μάθημα της Φυσικής. θερμά συγχαρητήρια για το έργο που επιτελεί στο ΕΚΦΕ. 

Εύχομαι ολόψυχα η επιτυχία αυτή να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα παρότρυνσης και για άλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς και να ζήσουμε στο μέλλον παρόμοιες και μεγαλύτερες επιτυχίες. 

Με εκτίμηση
Κωσταρίδης Παναγιώτης 
Σ.Ε. Φυσικών Επιστημών Δυτικής Αττικής και Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ