ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Η πρώτη πανσέληνος του 2024 στόλισε το χειμωνιάτικο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:47:00 μ.μ. | |
Φεγγάρι
Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς, η πανσέληνος του Ιανουαρίου 2024, στόλισε το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, τον νυχτερινό ουρανό και στο Ναύπλιο.
Πιο συγκεκριμένα, το φεγγάρι έφτασε στο 100% της φωτεινότητάς του στις 19:54 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.
Η πανσέληνος φαίνεται πάντα μεγαλύτερη, πιο σκουρόχρωμη και εντυπωσιακή αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα και κατά τη διάρκεια της ανατολής του φεγγαριού.
Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι γνωστή και ως «Το Φεγγάρι του Λύκου», καθώς κατά τη διάρκεια του μήνα Ιανουαρίου, ακούγονται και πιο συχνά τα αλιχτίσματα των λύκων, σύμφωνα με τους ιθαγενείς της Αμερικής.
Άλλα ονόματα για την πανσέληνο του Ιανουαρίου είναι τα παρακάτω:
Κρύο Φεγγάρι (από την φυλή Κρι)
Φεγγάρι του πάγου ( από την φυλή Αλονκίν)
Σκληρό Φεγγάρι (από την φυλή Ντακότα)
Φεγγάρι των πνευμάτων (από την φυλή Οτζίμπουε)
Σημειώνουμε ότι, για όσους πιστεύουν στα ζώδια, το Φεγγάρι του Λύκου πέφτει στον Λέων, ένα ζώδιο που κυριαρχείται από το πάθος, τις έντονες επιθυμίες, την δημιουργικότητα και την ανάγκη για έκφραση.
Ειδικότερα, η πανσέληνος του Ιανουαρίου συνδέεται με την ελπίδα και το καθαρό όραμα μετά το σκοτάδι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, καλούμαστε να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας, αλλά και να έρθουμε σε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Σε αρκετές κουλτούρες, μάλιστα, το Φεγγάρι του Λύκου θεωρείται ως η κατάλληλη στιγμή για να θυμηθούμε άτομα που έχουν χαθεί από τη ζωή μας, καθώς και να αποτίνουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ