ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου: Διαδικτυακή ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:18:00 μ.μ. | | |
Διαδικτυακή ξενάγηση στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης
Η Αγία Σοφία είναι μνημείο της ελληνικής-βυζαντινής και παγκόσμιας ιστορίας. Για εμάς τους Έλληνες αποτελεί σύμβολο της Ορθοδοξίας και μας συνδέει με τις μνήμες της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453. 

Την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024, οι τάξεις Δ', Ε' και ΣΤ' του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Ναού της Αγίας Σοφίας. 
Ο ξεναγός κ. Κουρτέσογλου Ιωάννης @xenagos.konstantinoupoli έδωσε στα παιδιά πολύτιμες πληροφορίες που αφορούσαν στην ιστορία του χώρου. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη ψηφιδωτών εικόνων που σώζονται ακόμα σε μέρη του Ναού. 

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και μετέφεραν στον ξεναγό ερωτήματα που τους δημιουργήθηκαν. 
Οι εκπαιδευτικοί (κ. Αισώπου Αικατερίνη, κ. Αναγνώστου Ελένη, κ. Βασιλείου Μιλένα, κ. Γεωργίτσα Αικατερίνη, κ. Γουγουτσά Ιφιγένεια, κ. Γουγουτσά Χρύσα, κ. Κωνσταντινίδου Νίκη, κ. Μελά Ουρανία, κ. Ρατσιάτου Ρεγγίνα και κ. Τζανή Γεωργία) όπως και οι μαθητές, ένιωσαν ιδιαίτερη συγκίνηση κάνοντας αυτό το ταξίδι στο βάθος της ιστορίας.

Κύριε Γιάννη Κουρτέσογλου σας ευχαριστούμε πολύ που με τόση ευαισθησία μεταφέρετε στην Ελλάδα την ιστορία της και αγγίζετε τις καρδιές μας!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ