ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Οργή στην Ένωση Ερμιονίδας για τη διαιτησία και τη συμπεριφορά του Βαγγέλη Βλάχου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:44:00 μ.μ. | |
Ποδοσφαιρικός αγώνας
Οι παίκτες της ΑΕ Ερμιονίδας τα έδωσαν όλα, μόχθησαν αγωνιστικά στο Δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου, την Κυριακή (14/10), και δικαιούνταν τουλάχιστον ένα τέρμα απέναντι στην ΑΕ Μυκόνου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά δεν πήραν ούτε βαθμό από το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς έχασαν μ’ ένα… γκολ (0-1), σε ματς που αποδείχτηκε ότι είχαν να ξεπεράσουν πολλά «εμπόδια», ώστε να φτάσουν στην κατάκτηση θετικού αποτελέσματος.

Η ΑΕ Ερμιονίδας παρέμεινε στους 11 βαθμούς και θα συνεχίσει την προσπάθειά της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να ανεχτεί, όμως, κάποιοι να παίζουν με τον ιδρώτα των παικτών της.

Διότι, απέναντι σ’ έναν ποιοτικό αντίπαλο, που χρησιμοποίησε, πάντως, κάθε θεμιτό και… αθέμιτο – όπως το πέταγμα 2ης μπάλας μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να σταματήσει υποσχόμενη επίθεση – μέσο ώστε να φτάσει στον στόχο του, η ομάδα μας βρήκε απέναντί της και ένα διαιτητικό τρίο, που δεν έκανε το μεγάλο λάθος στο παιχνίδι, αλλά με… χειρουργικές υποδείξεις παρείχε ένα… πέπλο προστασίας στη φιλοξενούμενη. Μη προστατεύοντας, όμως, το ίδιο το ποδόσφαιρο και μη δείχνοντας σεβασμό στην προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών. Με τους διαιτητές να κάνουν πολλά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, στις υποδείξεις καρτών και σε οφσάιντ που δόθηκαν, όλα εις βάρος της ομάδας μας.

Διότι, ο διαιτητής ως άρχων του αγώνα και οι βοηθοί του δεν προστατεύουν το ποδόσφαιρο και την προσπάθεια όλων των παικτών, όταν: α) δέχεται… κίτρινη κάρτα ο Πινέιρο, για χτύπημα σε παίκτη μας με τη μπάλα να παίζεται σε άλλο σημείο, στο 5’, και όλοι… έχασαν τη φάση, β) παρατηρούνται με κίτρινες το αμυντικό μας χαφ και το ένα στόπερ μας μόλις στο 9’ και στο 11’, αλλά δεν τιμωρήθηκαν ποτέ παίκτες της φιλοξενούμενης με κάρτες, σε παρόμοια μαρκαρίσματα, όπως σε φάση που ο Οικονομίκος πέρασε τον αντίπαλό του στο πρώτο ημίχρονο από δεξιά, είχε πορεία προς την περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος μετά από τράβηγμα της φανέλας (δόθηκε απλά το φάουλ), με τον α’ βοηθό Οικονόμου (συνδ. Κορίνθου) να παραδέχεται, μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, μπροστά στον παρατηρητή διαιτησίας Λαμιά Σταύρο (Μεσσηνίας) ότι είπε στον ρέφερι Κουρτέση (συνδ. Αρκαδίας) για τράβηγμα σε υποσχόμενη επίθεση, αλλά αυτός τον αγνόησε, γ’) όταν «ματώνεις» ως ομάδα για να πάρεις φάουλ και σου σταματούν τρεις υποσχόμενες προσπάθειες μας, δυο στο πρώτο ημίχρονο και μία στο δεύτερο, με λάθος υποδείξεις οφσάιντ, δ’) δίνεται το δικαίωμα στους αντιπάλους μας να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουν χρόνο, φτάνοντας στο σημείο να πετάξουν μέχρι και 2η μπάλα μέσα στο γήπεδο, σε στιγμή που ήμασταν σε προσπάθεια για γκολ, τιμωρούνται απλά με κίτρινη κάρτα για αυτή την ενέργεια, ενώ στο τέλος παίχτηκαν μόλις τέσσερα λεπτά ως καθυστερήσεις, παρά τις πολλές διακοπές στο ματς, έχοντας γίνει και τέσσερις αλλαγές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες μας μόχθησαν στο γήπεδο για την κατάκτηση νέου θετικού αποτελέσματος, έχοντας απέναντί τους και έναν ποιοτικό – ειδικά από τη μέση και μπροστά – αντίπαλο. Η ομάδα μας στάθηκε και άτυχη, διότι δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, με τον Βιρβίλη να παίζει και αυτός στα τελευταία λεπτά στην επίθεση. Αντιθέτως, σε παιχνίδι που οι δυο ομάδες διεκδίκησαν με όλες τις δυνάμεις τους το θετικό αποτέλεσμα, η ΑΕ Μυκόνου, στις λίγες ουσιαστικές φάσεις που απείλησε, κατάφερε να σκοράρει στο 33’ με τον Παπαδόπουλο από κοντά με πλασέ, μετά από αντεπίθεση και ενώ η μπάλα χάθηκε για την ομάδα μας στην περιοχή της φιλοξενούμενης, μετά από μαρκάρισμα στον Καραφιλάι μέσα στην περιοχή. Αυτό το γκολ έκρινε τον τελικό νικητή, με τη νησιώτικη ομάδα να κρατάει το προβάδισμα μέχρι το τέλος με… νύχια και με δόντια, πετώντας και μπάλες στον αγωνιστικό χώρο.
Βαγγέλη Βλάχο, απλά ντροπή σου.

Οργή επικρατεί στην ΑΕ Ερμιονίδας για τη συμπεριφορά του Βαγγέλη Βλάχου και ειδικότερα για την ενέργειά του να πετάξει μπάλες από τον πάγκο της ΑΕ Μυκόνου, στο 84’, τη στιγμή που η ομάδα μας ήταν έτοιμη να απειλήσει και να βρεθεί σε θέση για γκολ. Ενέργεια που σήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών από τους παίκτες, από τον κόσμο και από μέλη της διοίκησης μας. Είναι ντροπή, πρώην παίκτης με τόσο «βαρύ» βιογραφικό στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, έχοντας φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, και… μικρότητες, ώστε να φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα με κάθε κόστος. Αποτελώντας προπονητή – δάσκαλο για πολλά νέα παιδιά.

Είναι ντροπή να μη σέβεσαι την προσπάθειά του αντιπάλου και να χρησιμοποιείς κάθε… μέσο για το αποτέλεσμα. Μετά τον αγώνα ο Βαγγέλης Βλάχος αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη για τη συγκεκριμένη ενέργειά του. Η ουσία βρίσκεται, όμως, στη φράση που ακούστηκε από άνθρωπο της ΑΕ Μυκόνου, ο οποίος τόνισε: «Έκανε λάθος, το αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο… σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ευχόμαστε στην ομάδα της ΑΕ Μυκόνου καλή συνέχεια στην πορεία της στο πρωτάθλημα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ